Home » D:News » Albinele: ultimul obstacol în faţa huliganilor

Albinele: ultimul obstacol în faţa huliganilor

Albinele: ultimul obstacol în faţa huliganilor
Publicat: 26.01.2012
Conducerea Greenfield Valley Heritage Park din Marea Britanie a decis adoptarea unei măsuri extreme în încercarea de a stăvili actele de vandalism ale bandelor de huligani la adresa clădirilor istorice din acest perimetru.

Autorităţile au trecut la o metodă mai puţin obişnuită în speranţa protejării clădirilor istorice din Greenfild Valley Heritage Park, de lângă Holywell, Flintshire.

Parcul respectiv are suprafaţa de 28 hectare, include ecosisteme naturale, un muzeu şi o fermă, fiind deţinut de Consiliul Local din Flintshire.

Din cauza actelor de vandalism făcute de huliganii locali, autorităţile se gândesc să amplaseze stupi de albine în apropierea clădirilor istorice, astfe încât orice persoană care va încerca să distrugă sau să murdărească un monumant va deranja albinele care, odată iritate, vor trece la atac.

Chris Wright, managerul parcului, declară că este dificil să-i convingi pe turişti şi locuitori, de asemenea, să respecte statutul de zonă protejată şi, ca atare, este obligat să adopte această măsură extremă.

onducerea parcului speră că albinele se vor stabili în zonă, deoarece în împrejurimi cresc numeroase plante care le pot oferi necesarul de polen.

Planul iniţial al autorităţilor era acela de a înconjura clădirile cu garduri, dar măsura s-a dovedit a fi mai costisitoare, iar huliganii distrugeau rapid împrejmuirile.

Albinele vor ajuta şi flora locală, prin optimizarea polenizării, iar soluţia introducerii lor se înscrie în conceptul de dezvoltare durabilă.

Totuşi, există unele îngrijorări legate de siguranţa trecătorilor, dacă albinele ar fi folosite pentru pază, deoarece în cazul în care vreo persoană ar fi înţepată, ar putea exista consecinţe grave.

Sursa: BBCNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase