Home » D:News » Proiect grandios în Azerbaijan: zgârie-nori de 1.050 metri şi 41 de insule artificiale! (FOTO)

Proiect grandios în Azerbaijan: zgârie-nori de 1.050 metri şi 41 de insule artificiale! (FOTO)

Publicat: 10.02.2012
Un om de afaceri din Azerbaijan a anunţat că plănuieşte să construiască cea mai înaltă clădire din lume pe o insulă artificială situată în Marea Caspică.

Hajj Ibrahim Nehramli, preşedintele grupului de companii Avesta, susţine că gigantica structură va măsura 1.050 de metri în înălţime, cuprinzând 189 de etaje.

Turnul Azerbaijan, cum se va numi clădirea, va fi cu 200 de metri mai înalt decât Burj Khalifa, ce deţine astăzi recordul de cea mai înaltă clădire. De asemenea, clădirea din Azerbaijan va fi cu 50 de metri mai înaltă decât Kingdom Tower, ce se construieşte astăzi în Jeddah, Arabia Saudită.

Reprezentanţii companiei Avesta afirmă că deja au deschis negocierile cu companiile care au construit Burj Khalifa.

Noul turn urmează să fie ridicat pe Insulele Khazar, un complex de 41 de insule artificiale ce vor fi construite în apropiere de Garadag, la sud-est de Baku. Întregul proiect, ce se va întinde pe 100 de hectare, urmează să coste aproximativ 100 de miliarde de dolari.

În prima fază a proiectului insular vor fi construite structuri rezidenţiale, mall-uri comerciale, restaurante, spitale, facilităţi sociale şi chiar un circuit de Formula 1, urmând ca acestea să fie terminate în 2016. În acel an va începe cea de-a doua fază a proiectului, ce va include construirea Turnului Azerbaijan, construcţia urmând să fie finalizată în 2018-2019. Toate cele 41 de insule vor fi construite până la finalul anului 2022.

Oraşul creat în cadrul proiectului urmează să găzduiască un milion de persoane, anunţă reprezentanţii Avesta.

Iată cum arată proiectul:

Surse: Architizer, News.Az

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase