Home » D:News » Ricoseul materiei: The Big Bounce

Ricoseul materiei: The Big Bounce

Ricoseul materiei: The Big Bounce
Publicat: 05.07.2007
Ce-a fost inainte de Big Bang? Un grup de cercetatori de la Penn State Institute for Gravitational Physics and Geometry (Statele Unite) a incercat sa raspunda la aceasta intrebare; potrivit unui nou model matematic dezvoltat de fizicieni,

Universul nostru s-ar fi nascut in urma colapsului unui univers precedent, iar originea ar trebui sa fie imaginata mai mult ca un ricoseu al materiei decat ca o explozie.

Prin intermediu datelor extrapolate dupa modelul Loop Quantum Gravity, “masina matematica a timpului” pusa la punct de cercetatorii americani le-a permis acestora sa elaboreze o noua teorie care combina relativitatea generala cu ecuatiile fizicii cuantice necunoscute in vremea lui Einstein.

Intorcandu-se in timp, oamenii de stiinta au identificat un moment in care Universul ar fi posedat un volum minim (diferit de zero) si un maxim de energie (non infinita) dincolo de care forta gravitationala ar deveni puternic repulsiva.

Este vorba de prima descriere matematica in scopul stabilirii existentei unui Big Bounce si a deducerii proprietatilor starii cuantice a universului primitiv din care s-ar fi nascut cel actual.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase