Home » D:News » Calul troian care vorbeste

Calul troian care vorbeste

Calul troian care vorbeste
Publicat: 12.07.2007
“Ai fost infectat: repet, ai fost infectat si documentele din sistemul tau au fost sterse. Imi pare rau si iti urez o zi buna! La revedere!” Daca computerul incepe sa-ti vorbeasca nu te grabi sa crezi ca este vorba despre vreo gluma sau de vreun efect secundar al caniculei, ci de virusul locvace.

Se numeste Botvoice si este primul “troian” vorbitor, care il boscorodeste pe utilizator in timp ce incearca sa-i formateze intregul hard-disk.

Virusul vorbitor, adica un cod nociv care-ti poate intra in computer ascuns in interiorul unui program, il ironizeaza pe posesorul pc-ului pana cand reuseste sa-i stearga tot continutul hard-disk-ului.

Si dupa cum a explicat un specialist de la Panda Software, societatea care a descoperit virusul, chiar daca nu reuseste sa elimine toate documentele sistemului acest fapt nu-l impiedica sa faca computerul inutilizabil, pentru ca modifica registrul Windows in asa fel incat sa dezactiveze programele instalate pe pc si task manager-ul.

Raspandirea lui BotVoice.A poate surveni prin intermediul unui Usb sau unui Cd-Rom, vizitand pagini web infectate sau descarcand documente cu software-uri Peer to Peer.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase