Home » D:News » Zonele cu trafic intens – periculoase pentru sanatate

Zonele cu trafic intens – periculoase pentru sanatate

Zonele cu trafic intens – periculoase pentru sanatate
Publicat: 18.07.2007
Persoanele care locuiesc in zone cu trafic intens prezinta mari riscuri de a dezvolta o maladie cardiaca, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori germani, informeaza Reuters.

Expunerea pe termen lung la aerul poluat din zonele intens circulate provoaca ingrosarea arterelor si, implicit, aparitia unei maladii cardiace.

Persoanele care locuiesc in astfel de zone prezinta mari riscuri de a deveni victimele unui infarct. Studii anterioare au scos la iveala faptul ca nivelurile ridicate de poluare a aerului pot fi asociate cu aparitia maladiilor cardiace, dar acesta este primul care demonstreaza concret o astfel de legatura.

La studiu au participat 4.494 de adulti, cu varste cuprinse intre 45 si 74, care locuiesc in trei mari orase din bazinul industrial Ruhr din Germania.

Cercetatorii au examinat participantii la studiu, cautand in special simptomele calcifierii arterelor coronariene, fenomen care se intampla dupa ce grasimea din sange depusa pe artere s-a intarit.

Persoanele care locuiau la o distanta de peste 200 de metri de marile bulevarde intens circulate prezentau cu 63% mai putine riscuri de a dezvolta ateroscleroza fata de persoanele care locuiau pe o raza de 50 de metri in jurul aceleiasi zone poluate.

Cercetatorii au luat in calcul si alti factori de risc cardiac precum varsta, fumatul, sexul si hipertensiunea arteriala. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase