Home » D:News » Elevii romani au dominat editia din 2007 a Balcaniadei de Informatica

Elevii romani au dominat editia din 2007 a Balcaniadei de Informatica

Elevii romani au dominat editia din 2007 a Balcaniadei de Informatica
Publicat: 23.07.2007
In perioada 07-13 iulie a avut loc in capitala Republicii Moldova – Chisinau - a XV-a editie a Balcaniadei de Informatica, avand ca sponsor principal compania SIVECO.

Au participat 36 de elevi din 8 tari –Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Moldova, Romania, Serbia si Turcia.

Echipa Romaniei a obtinut locul I in clasamentul neoficial pe natiuni, castigand patru medalii (doua de aur, una de argint si una de bronz).

Astfel, Bogdan Ionescu de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova si Adrian Airinei de la Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi au obtinut medalii de aur; Bogdan Tataroiu, elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti, a obtinut medalia de argint, iar Marius Dragus, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat medalia de bronz.

Echipa Romaniei a fost coordonata de prof. Marinel Serban de la Liceul de Informatica "Grigore C. Moisil" din Iasi si prof. Doru Anastasiu Popescu de la Colegiul National "Radu Greceanu" din Slatina.

Olimpiada Balcanica de Informatica este o competitie de programare ce se adreseaza elevilor din invatamantul gimnazial. Prezenta la acest eveniment reprezinta o reala oportunitate pentru viitorii participanti la prestigioasele concursuri internationale de informatica. Concurentii au ocazia de a-si evalua cunostintele si a acumula experienta competitionala, regulamentul Balcaniadei de Informatica fiind similar cu cel al Olimpiadei Internationale de Informatica.

Implicatã activ in antrenarea si promovarea viitorilor profesionisti din domeniul IT&C, SIVECO Romania – sponsorul principal al competitiei din acest an, a premiat castigãtorii cu produse multimedia. Compania se implica in sustinerea competitiilor care vizeaza dezvoltarea potentialului tinerilor pasionati de tehnologia informatiei. 

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul firmelor de software din Romania. Compania ofera solutii eficiente EAS, documentManagement, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase