Home » D:News » Reorganizare pe criterii biologice

Reorganizare pe criterii biologice

Reorganizare pe criterii biologice
Publicat: 25.07.2007
O reorganizare pe grupuri a lucratorilor suedezi de la Autoritatea de Taxe din Suedia a fost bazata pe un studiu efectuat pe maimute, desi angajatii nu sunt deloc incantati de comparatie, relateaza The Local.

Autoritatea pentru taxe efectueaza in prezent cea mai importanta reorganizare din ultimii ani. Baza planului de restructurare este un raport care afirma ca studiile efectuate pe maimute au demonstrat ca primatele lucreaza mai bine in grupuri de cate 150.

Reorganizarea a fost anuntata la inceputul verii, iar lucrul se va muta din orasele catre orasele mari. Aproape 1.350 de oameni vor fi afectati de aceasta schimbare. Profitul rezultat in urma producerii in cantitati mari este unul dintre principalele motive ale reorganizarii, potrivit unui raport vazut de agentia de stiri TT. Cifra se justifica cu ajutorul unor studii biologice.

"Numarul 150 se intoarce mereu atunci cand se discuta despre marimea unui grup care are ceva in comun in societate. Biologii care studiaza evolutia au observat ca primatele traiesc in grupuri sociale de diferite marimi", se arata in raport.

O comparatie a marimii creierelor umane cu cea a creierelor de maimuta le permite oamenilor de stiinta sa calculeze marimea cea mai potrivita a grupului in care oamenii ar trebui sa lucreze.

"Bazandu-ne pe aceasta formula, am ajuns la concluzia ca numarul optim de oameni intr-un grup este 147,8", adauga raportul.

Grupurile de militari, cele religioase si cetele de vanatori reprezinta exemple in acest sens: grupurile au tendinta de a aduna in jur de 150 de oameni.

Angajatii de la Autoritatea de Taxe au spus ca isi pun intrebari serioase in legatura cu faptul ca au fost comparati cu maimutele. De asemenea, ei au devenit sceptici si din cauza faptului ca aproape 1.000 de oameni vor fi nevoiti sa-si mute locul de munca, potrivit agentiei TT. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase