Home » D:News » Tratament hormonal pentru cancerul prostatei

Tratament hormonal pentru cancerul prostatei

Tratament hormonal pentru cancerul prostatei
Publicat: 06.08.2007
O treime din cazurile de cancer la prostata pot fi vindecate cu ajutorul tratamentelor hormonale, potrivit primului studiu care analizeaza efectele pe termen lung ale acestei terapii aplicate bolnavilor dupa radioterapie sau interventie chirurgicala pentru eliminarea tumorii, informeaza Daily Mail.

Potrivit unei analize asupra a patru studii clinice importante realizate in ultimii ani, anual, aproximativ o treime dintre bolnavii cu cancer la prostata pot fi vindecati cu ajutorul terapiilor hormonale.

Anual, numai in Marea Britanie, aproximativ 31.000 de barbati sunt diagnosticati cu cancer la prostata, iar cercetatorii afirma ca medicamentele pe baza de hormoni, printre care se numara Zoladex, s-au dovedit benefice pentru pana la o treime din aceste cazuri.

Zoladex, cunoscut si ca goserelina, utilizat din ce in ce mai frecvent si in tratarea cancerului mamar, este administrat pacientilor timp de doi-trei ani dupa diagnosticarea cancerului de prostata. Medicamentul reduce nivelul testosteronului, hormonul sexual masculin, fapt care blocheaza dezvoltarea tumorii.

Studiul, la care au participat peste 3.000 de bolnavi, coordonat de profesorul Heather Payne, a scos la iveala faptul ca barbatii tratati cu Zoladex prezinta aproape aceleasi probabilitati de a muri de cancer la prostata ca si semenii lor din aceleasi transe de varsta care nu sufera de aceasta boala. Payne a indicat ca tratamentul este eficace pentru pacientii al caror cancer la prostata este intr-un stadiu avansat.

Tratamentul hormonal a fost initial dezvoltat ca o terapie paliativa, dar s-a dovedit ulterior extrem de eficace. Payne, consultant oncolog la University College Hospital, Londra, a indicat ca efectele sale adverse variaza de la valurile de caldura la disfunctia sexuala, dar ca medicamentul este, in general, bine tolerat de organism, iar medicii stiu cum sa minimalizeze aceste efecte. Dupa incheierea tratamentului efectele adverse dispar. (MEDIAFAX) 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase