Home » D:News » Reactorul 2 de la Cernavoda a inceput sa livreze electricitate

Reactorul 2 de la Cernavoda a inceput sa livreze electricitate

Reactorul 2 de la Cernavoda a inceput sa livreze electricitate
Publicat: 08.08.2007
Reactorul 2 al centralei nuclearelectrice de la Cernavoda a livrat prima cantitate de energie in Sistemul Energetic National (SEN), ca urmare a conectarii la sistem, a anuntat societatea Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Prima conexiune la sistemul energetic s-a facut la 25% din puterea nominala a reactorului de 700 MW, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, remis agentiei MEDIAFAX.

"Dupa efectuarea cu succes a tuturor testelor si activitatilor specifice acestei faze, se va ridica progresiv puterea la 50%, 75% si 100%, pentru fiecare palier de putere urmand a se efectua programul de activitati aprobat de CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare – n.r.)", se arata in comunicat.

Potrivit Nuclearelectrica, intrarea in operare comerciala a Unitatii 2, prevazuta catre sfarsitul lunii septembrie 2007, si cresterea aportului energiei nucleare in Romania la aproximativ 17-18%, vor avea efecte imediate in planul stabilitatii sistemului energetic si al mentinerii tarifului pentru populatie.

Unitatea 2 a fost realizata in baza unui contract incheiat in 2003 cu Atomic Energy of Canada Ltd. si ANSALDO-Italia. Reactorul CANDU 6 care echipeaza
Unitatea 2 este al doilea reactor de acest tip de pe platforma CNE Cernavoda, primul functionand din 1996. (MEDIAFAX) 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase