Home » D:News » Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie

Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie

Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie
Publicat: 21.08.2007
Arheologii egipteni au descoperit cea mai veche amprenta de picior uman din istorie in desertul din vestul tarii, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati al Egiptului, transmite Reuters.

"Credem ca are o vechime de aproximativ doua milioane de ani", a indicat presedintelui Consiliului, Zahi Hawass. "Ar putea fi cea mai importanta descoperire facuta in Egipt", a adaugat acesta.

Arheologii au descoperit amprenta – imprimata in noroi care apoi s-a solidificat si s-a transformat in roca – in timp ce explorau situl preistoric Siwa, o oaza din desert.
Cercetatorii urmeaza sa testeze cu carbon 14 plantele descoperite in roca pentru a determina varsta exacta a amprentei, a indicat Hawass.

Khaled Saad, directorul departamentului de preistorie din cadrul Consiliului, spune ca, in functie de varsta rocii in care a fost descoperita, amprenta ar putea fi chiar mai veche decat renumita fosila Lucy, un schelet de om-maimuta in varsta de trei milioane de ani, descoperit in Etiopia, in 1974. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase