Home » D:News » Atacul de cord se manifestă diferit la femei şi la bărbaţi

Atacul de cord se manifestă diferit la femei şi la bărbaţi

Atacul de cord se manifestă diferit la femei şi la bărbaţi
Publicat: 23.02.2012
Doar o mică parte din femeile care suferă de atac de cord au ca simptome dureri în piept, relevă un nou studiu din SUA, realizat pe un eşantion de un milion de oameni.

În general, bărbaţii sunt mai predispuşi să sufere un atac de cord. Cu toate acestea, cifrele arată că femeile cu vârste sub 55 de ani au un risc mai mare de deces, atunci când suferă un infarct, comparativ cu bărbaţii. Motivul, spun specialiştii, este acela că, la femei, durerea în piept nu apare ca simptom al atacului de cord.

Studiul, realizat pe pacienţi din 1000 de spitale, a scos la iveală faptul că 42% dintre femeile care au suferit un infarct nu au simţit dureri în piept, comparativ cu doar 30% dintre bărbaţi.

De fapt, simptomele acestor femei se diferenţiau mult de cele clasice, cunoscute şi întâlnite mai ales la bărbaţi.

Femeile tind să aibă simptome precum: greaţa, oboseala, dificultăţi de respiraţie, dureri la nivelul maxilarului, braţelor sau spatelui. Studiul susţine că, din această cauză, nu numai că multe dintre femei nu se prezintă la doctor, dar uneori şi medicii diagnostichează greşit afecţiunea de care suferă aceste paciente.

Sursa: BBC, ABC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase