Home » D:News » Ce faci după ce bei conţinutul unei sticle? Mănânci sticla!

Ce faci după ce bei conţinutul unei sticle? Mănânci sticla!

Ce faci după ce bei conţinutul unei sticle? Mănânci sticla!
Publicat: 25.02.2012
Deocamdată, e un scenariu futurist, dar cercetătorii americani de la Universitatea Harvard lucrează deja la crearea unui ambalaj special pentru băuturi, ambalaj care ar avea aceeaşi aromă ca şi băutura şi ar fi comestibil.

Materialul revoluţionar utilizat de ei se numeşte WikiCells, este fabricat dintr-un plastic biodegradabil amestecat cu particule alimentare şi din el ar putea fi realizate membrane folosite pentru crearea unor recipiente pentru lichide.

Până acum cercetătorii de la Harvard au experimentat cu o membrană cu aromă de portocale, umplută cu suc de portocale; un ambalaj cu aromă de roşii, umplut cu gazpacho (o mâncare de origine spaniolă – o supă rece din roşii, castraveţi, ardei, usturoi) şi un recipient cu aromă de struguri, umplut cu vin.

Echipa speră să realizeze în curând prototipul unui ambalaj de forma „clasică” a sticlelor de plastic şi să lanseze, în scurt timp, produsul în restaurante şi apoi în magazine.

Viziunea pe termen lung a specialiştilor include şi o maşinărie capabilă să facă astfel de „sticle comestibile”, după necesităţi, micşorând astfel poluarea produsă de sticlele de plastic.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase