Home » D:News » Camerunul apelează la armată pentru a opri măcelul elefanţilor

Camerunul apelează la armată pentru a opri măcelul elefanţilor

Camerunul apelează la armată pentru a opri măcelul elefanţilor
Publicat: 04.03.2012
Camerunul a lansat o ofensivă militară ce are ca scop eliminarea braconierilor dintr-un parc naţional situat în nord-estul ţării, în apropiere de graniţa cu Ciad. În ultimele luni sute de elefanţi au fost ucişi pentru fildeşul lor, situaţia fiind considerată alarmantă de agenţia ONU însărcinată cu problemele de mediu.

Ministrul apărării, Alain Mebe Ngo’o, a anunţat noua politică a ţării în cadrul unei transmisii TV, afirmând că ţara trebuie să ia măsuri împotriva braconierilor, despre care se crede că ar fi de origine sudaneză.

În ultimele 8 săptămâni s-a înregistrat un veritabil masacru în Parcul Naţional Bouba NDjida, fiind ucişi între 200 şi 300 de elefanţi. Înainte de acest masacru, aproximativ 400 de elefanţi trăiau în acest parc.

WWF afirmă că braconierii sunt din Sudan şi vorbesc limba arabă, fiind dotaţi cu armament numeros şi cu cai. Cea mai probabilă destinaţie a cantităţii gigantice de fildeş braconate este piaţa asiatică.

În mod curent, 100 de soldaţi camerunieni au fost detaşaţi în Parcul Naţional pentru a proteja zona de braconieri.

Elefanţii din zona de nord a Camerunului constituie 80% din populaţia elefanţilor de savană din întreaga Africă Centrală.

Sursa: AP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase