Home » D:News » Noi descoperiri umplu un gol din istoria evoluţiei

Noi descoperiri umplu un gol din istoria evoluţiei

Noi descoperiri umplu un gol din istoria evoluţiei
Publicat: 07.03.2012
O colecţie de fosile inedite, care datează dintr-o perioadă istorică despre care cunoaştem puţine date şi care are potenţialul de a apărea în manualele de istorie a evoluţionismului, va fi expusă la Muzeul Naţional al Scoţiei, din Edinburgh.

Oamenii de ştiinţă spun că fosilele descoperite în regiunea Scottish Borders pot ajuta la scriererea unui capitol lipsă din instoria evoluţiei vieţii pe Terra.

Conform teoriei paleontologului american Alfred Romer, există o lacună în cunoaşterea acestei evoluţii: de acum 345 de milioane de ani, până acum 360 de milioane de ani nu s-au păstrat fosile care să ateste existenţa formelor de viaţă pe uscat. Unii cercetătorii au considerat că lipsa animalelor ar fi putut pricinuită de un nivel scăzut de oxigen, care a limitat evoluţia vieţuitoarelor terestre.

Acum, noua expoziţie din Scoţia vine să demonstreze că de-a lungul a celor 15 milioane de ani a existat o mare diversitate de amfibieni, plante, peşti şi nevertebrate. Fosilele au fost descoperite şi colectate, vreme de 20 de ani, de paleontologul Stan Wood.

„Fosilele s-ar putea dovedi deosebit de importante în înţelegerea moduilui în care s-au dezvoltat formele timpurii de viaţă. Din acest motiv, suntem extrem de încântaţi că putem oferi oamenilor şansa de a vedea aceste obiecte fascinante”, a declarat Nick Fraser, de la Muzeul Naţional din Scoţia.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase