Home » D:News » Trenul spaţial ar putea duce milioane de oameni în Cosmos

Trenul spaţial ar putea duce milioane de oameni în Cosmos

Trenul spaţial ar putea duce milioane de oameni în Cosmos
Publicat: 14.03.2012
Specialiştii în inginerie aerospaţială lucrează la proiectarea unui vehicul spectaculos: un tren care ar urma să călătorească în spaţiu, ghidat de cabluri superconductoare suspendate în aer cu ajutorul forţei magnetice.

Startram, cum a fost denumit vehiculul, ar putea transporta 4 milioane de oameni în spaţiu, în 20 de ani, şi ar putea trimite încărcături de 300.000 de tone pe orbită, la un preţ de cca. 40 USD/kg. Încărcătura ar putea fi expediată sub forma unor capsule sigilate, ejectate în spaţiu cu o viteză de cca. 8 km/s, cu ajutorul unor electromagneţi de mare putere.

Proiectat de unul dintre inginerii care au contribuit şi la construirea trenului cu suspensie magnetică – maglev – deja în uz în Shanghai, Startram ar putea fi o soluţie de salvare, „o plasă de siguranţă”, cum spun autorii proiectului, referindu-se la posibilele pericole care ar ameninţa omenirea.

Specialişti de la NASA au analizat proiectul şi l-au declarat fezabil, dar el nu poate fi decât rodul unei colaborări internaţionale ample.

O versiune destinată exclusiv „transportului de marfă” ar costa 20 de miliarde USD şi ar putea fi gata în 10 ani, în vreme ce o versiune destinată tranportului de persoane ar necesita 60 miliarde USD şi 20 de ani de lucru.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase