Home » D:News » Spune-mi cum îţi bate inima, ca să îţi spun ce personalitate ai

Spune-mi cum îţi bate inima, ca să îţi spun ce personalitate ai

Spune-mi cum îţi bate inima, ca să îţi spun ce personalitate ai
Publicat: 14.03.2012
Ritmul bătăilor inimii poate dezvălui anumite aspecte legate de personalitate, relevă cercetările recente realizate în Germania.

Studiul a descoperit că „semnătura bătăilor inimii” – un fel de model al undelor activităţii electrice a inimii, detectabil cu ajutorul electrocardiografului – variază de la persoană la persoană; oamenii de ştiinţă cred că ea este legată de anumite trăsături de personalitate, putând fi utilizată în diagnosticarea unor probleme serioase.

Cercetarea realizată la Freie Universität Berlin, Germania, a implicat un eşantion de 425 de studenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani. În timpul studiulu,i s-a observat că anumite ritmuri de bătăi ale inimii erau caracteristice inidivizilor care au înregistrat un scor mare la testul de identificare a nevrozei sau a unor boli legate de emoţiile negative, precum depresia şi anxietatea. De asemenea, persoanele în cauză aveau tendinţa de a afişa mai puţine emoţii pozitive, cum ar fi veselia. Totodată, s-a constat că această metodă poate fi utilizată şi în detectarea persoanelor cu personalitate romantică sau agreabilă.

În încercarea de a explica fenomenul, experţii susţin că personalitatea poate influenţa inima în diverse moduri. Pe de-o parte, ea ar putea să utilizeze conexiunile nervoase dintre creier şi inimă, iar pe de altă parte, personalitatea ar putea afecta modul de funcţionare a inimii prin carcateristicile respiraţiei sau ritmicitatea eliberarării anumitor hormoni.

Dar cu ce ne vor fi de folos aceste informaţii noi?Cercetătorii spun că noile rezultate ar putea fi foarte utile. Spre exemplu, un test de personalitate vine sub forma unui chestionar, însă acesta poate fi foarte uşor de „păcălit”. „Sperăm ca această metodă să dea rezultate mult mai bune în ceea ce priveşte evaluarea personalităţii”, a declarat Stefan Koelsch, care a condus acest studiu. De multe ori, tulburările emoţionale au fost asociate unor boli de inimă, iar identificându-le mai repede, acestea ar putea conduce la un efect mai bun al tratamentului.

Sursa: The Week

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase