Home » D:News » Cercetătorii au descoperit cel mai eficient tratament anti-acnee

Cercetătorii au descoperit cel mai eficient tratament anti-acnee

Cercetătorii au descoperit cel mai eficient tratament anti-acnee
Publicat: 28.03.2012
O echipă de cercetători britanici de la Universitatea Leeds Metropolitan a descoperit un tratament anti-acnee pe bază de plante, mai eficient decât toate cremele existente astăzi pe piaţă.

Ingredientul-cheie identificat de oamenii de ştiinţă britanici este cimbrul de câmp.

Experimentele desfăşurate de cercetători au arătat că o tinctură simplă conţinând cimbru de câmp este mai eficientă în eliminarea bacteriei care provoacă acneea, Propionibacterium acnes, decât cremele existente în comerţ.

Cercetătorii au testat mai multe plante, printre care cimbrul de câmp, smirna şi gălbenelele, comparând rezultatele acestora cu cele obţinute de peroxidul de benzoil, ingredientul activ în majoritatea cremelor anti-acnee.

Toate plantele testate au reuşit să ucidă bacteria care provoacă acneea, dar cimbrul de câmp a fost cel mai eficient tratament.

„Tinctura de cimbru s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluţie împotriva acneei, oferind rezultate mai bune chiar şi decât peroxidul de benzoil. Acest lucru arată potenţialul tincturii de cimbru în ceea ce priveşte tratarea acneei”, a declarat dr. Margarita Gomez Escalada, coordonatorul acestui studiu.

Specialista a declarat că este nevoie de mai multe teste pentru a confirma eficienţa cimbrului de câmp împotriva acneei şi pentru a identifica modul în care acesta acţionează la nivel molecular. Escalada susţine că studiul ei poate oferi o „alternativă naturală la tratamentele actuale”. Dacă tinctura de cimbru de câmp va fi confirmată ca tratament eficient împotriva acneei, acest lucru va duce la eliminarea efectelor secundare ale peroxidului de benzoil, printre care se numără iritarea pielii şi senzaţia de arsură.

Dr. Escalada a prezentat rezultatele studiului în cadrul unei conferinţe organizate în Dublin de Society for General Microbiology.

Surse: Daily Telegraph, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase