Home » D:News » Expe Vietnam 2012: se apropie musonul!

Expe Vietnam 2012: se apropie musonul!

Publicat: 31.03.2012
Cartarea a mulţi kilometri de peşteri şi avene, scufundări dificile în galerii inundate, colectări de faună specifică mediului cavernicol, dar şi întâlniri cu şerpi veninoşi şi plante toxice au jalonat activitatea speologilor români ş francezi în cea de-a treia săptămână a expediţiei în Vietnam.

În peştera Kyrang, speologii au realizat fotografii prin tehnici speciale de iluminare, cu ajutorul surselor cu led-uri de tip Scurion.

Au fost cercetate mai multe peşteri şi resurgenţe din jurul lacului Thang Hen, iar ulterior, în urma prospecţiunilor în jurul satului Ban Ga, au fost reperate 9 fenomene carstice, dintre care câteva merită să fie explorate mai amănunţit.

În zona Hoa Quang a fost explorată, timp de mai multe zile, peştera HQ33, cu pasaje inundate dificile, care au necesitat scufundări repetate pentru fotografiere.

Toate deplasările sunt îngreunate de vremea rea, cu ploi torenţiale, specifică perioadei musonice. Doi dintre membrii expediţiei au avut nevoie de consultaţii medicale, unul suferind de o infecţie cutanată, iar celălalt de o iritaţie determinată de contactul cu o plantă otrăvitoare. Consultaţiile au fost realizate de la distanţă, cu ajutorul telefoniei prin satelit, contactând un medic din Franţa.

În ciuda acestor dificultăţi, echipa face progrese, reuşind să topografieze mulţi kilometri de peşteri, să adune un mare volum de date şi să realizeze sute de fotografii.

Aici puteţi vedea o selecţie de cca. 60 de imagini.

Amănunte suplimentare pe cele 3 site-uri ale expediţiei:

www.ro.expe-laos.com
www.expe-laos.com
www.en.expe-laos.com

şi pe blog-ul expediţiei:

http://expevietnam.wordpress.com

Urmăreşte pas cu pas aventura Expe Vietnam 2012. Pe Descopera.ro te ţinem la curent cu locurile pe care le exploreaza şi experienţele prin care trece echipa de spelogi-scafandri plecată în Vietnam

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase