Home » D:News » Testele acustice pentru descoperirea zăcămintelor de petrol au ucis 615 delfini?

Testele acustice pentru descoperirea zăcămintelor de petrol au ucis 615 delfini?

Testele acustice pentru descoperirea zăcămintelor de petrol au ucis 615 delfini?
Publicat: 05.04.2012
Ecologii peruani au descoperit nu mai puţin de 615 cadavre de delfini de-a lungul unei porţiuni de 144 kilometri de plajă. La o primă estimare, experţii consideră drept cauza a morţii cetaceelor puternicele teste acustice efectuate de companiile petroliere în apele costiere din Peru.

„Dacă am reuşit să numărăm 615 cadavre de delfini doar pe plajă, suntem siguri că un număr mult mai mare de delfini au murit în ocean, iar cadavrele lor nu au ajuns pe ţărm. Este posibil ca numărul cetaceelor ucise să fi atins cifra de câteva mii de exemplare”, declară Hardy Jones, conducătorul grupului ecologist BlueVoice.org, după ce a estimat situaţia de pe plaja, alături de un cercetător din grupul ORCA Peru.

Inclusiv şeful asociaţiei locale de pescuit a estimat, pe baza cadavrelor observate atât în mare, cât şi pe plaje, că un număr de circa 3.000 de delfini au murit în decursul acestui an.

Organizaţia BlueVoice.org susţine că „Testele iniţiale dovedesc impactul acustic provocat de exploziile sonice folosite în cadrul explorărilor subacvatice ale zăcămintelor de petrol.”

Un expert din cadrul ORCA Peru, veterinarul Carlos Yaipen Llanos, declară că, deşi nu deţine nicio dovadă absolut de netăgăduit, el consideră că testele acustice au dus la propagarea unei „explozii sonice”, o undă de şoc care a provocat delfinilor hemoragii interne, pierderea echilibrului şi stări de ameţeală.

O altă variantă luată în calcul de cercetători este aceea a izbucnirii unei maladii.

BlueVoice.org a remarcat că Statele Unite au oprit teste similare efectuate în Golful Mexic, în urma semnalării de delfini morţi sau bolnavi. Interzicerea testelor acustice din Golful Mexic va lua sfârşit în luna mai, după încheierea sezonului de naştere a puilor de delfini.

Sursa: World News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase