Home » D:News » MIT face ca printarea roboţilor să fie la îndemâna publicului larg

MIT face ca printarea roboţilor să fie la îndemâna publicului larg

MIT face ca printarea roboţilor să fie la îndemâna publicului larg
Publicat: 06.04.2012
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts lucrează la un proiect care vizează producţia de roboţi prin intermediul imprimatelor 3D, pentru a-i permite omului obişnuit să creeze propriul robot personalizat în doar câteva ore.

Proiectul, coordonat de profesorul Daniela Rus, poartă numele de „An Expedition in Computing for Compiling Printable Programmable Machines” şi este realizat de oamenii de ştiinţă de la MIT în colaborare cu universităţile Harvard şi Pennsylvania. Cercetătorii urmăresc să dezvolte tehnologia actuală a imprimantelor 3D care permit tipărirea unor modele tridimensionale de pe fişiere digitale.

„Scopul nostru este să dezvoltăm tehnologia pentru a permite oricui să creeze propriul robot personalizat. Proiectul ar putea îngădui manufacturarea rapidă a produselor personalizate, transformând modul de predare a tehnologiei şi ştiinţei în şcoli”, a declarat Vijay Kumar de la MIT.

În prezent, crearea unui robot, de la proiectare şi până la fabricare, poate să dureze ani buni. Procesul este costisitor, de multe ori prohibitiv de scump pentru roboticienii amatori. Prin utilizarea imprimantelor 3D, procesul ar fi simplificat atât de mult, încât proiectarea şi construirea unui robot ar dura doar 24 de ore.

Sursa: PCMAG

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase