Home » D:News » În secret, homofobii ar putea fi ataşaţi de persoane de acelaşi sex

În secret, homofobii ar putea fi ataşaţi de persoane de acelaşi sex

În secret, homofobii ar putea fi ataşaţi de persoane de acelaşi sex
Publicat: 10.04.2012
Deşi nu recunosc nici măcar faţă de ei înşişi, homofobii ar putea fi atraşi de persoane de acelaşi sex, susţin mai multe studii psihologice.

Oamenii de ştiinţă din New York, Essex şi California au declarat că au găsit dovezi care atestă faptul că homofobii se tem de homoxeuali pentru că le amintesc de propria persoană. Din acest motiv, explică cercetătorii, homofobii simt un dezgust intens faţă de persoanele care întreţin relaţii intime cu oameni de acelaşi sex. Conform studiilor, se pare că indivizii homofobi tind să îşi reprime adevărata sexualitate deoarece au fost crescuţi în familii în care relaţiile între persoane de acelaşi sex nu erau acceptate.

Profesorul psiholog Richard Ryan susţine că în multe cazuri homofobii poartă un război interior şi au tendinţa de a îndrepta furia, pe care o simt faţă de ei înşişi, către ceilalţi.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au efectuat patru experimente, la fiecare luând parte 160 de studenţi din Statele Unite şi Germania. În cadrul testelor, au fost observate diferenţele dintre ceea ce oamenii spun despre propria sexualitate şi modul în care reacţionează în timpul unei sarcini contra cronometru în care au fost rugaţi să privească fraze şi imagini asociate cu homosexualitatea sau heterosexualitatea. În cele din urmă, participanţii au fost intervievaţi cu privire la modul în care au fost crescuţi şi au fost invitaţi să privească imagini cu mai multe cupluri de homosexuali şi heterosexuali. Apoi, oamenii de ştiinţă au măsurat gradul homofobiei atât la nivelul conştient, cât şi al cel inconştient.

În urma studiilor, s-a constat că persoanele susţinute de părinţi îşi acceptau mult mai bine sexualitatea, comparativ cu cele crescute în familii autoritare. Oamenii de ştiinţă au declarat că furia homofobilor faţă de persoanele gay vine din teama ca nu cumva acestea din urmă să le scoată la suprafaţă adevărata sexualitate.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase