Home » D:News » Primul robot cu structură umană (VIDEO)

Primul robot cu structură umană (VIDEO)

Primul robot cu structură umană (VIDEO)
Publicat: 12.04.2012
Domeniul roboticii abundă în inovaţii, însă până acum niciun robot umanoid nu a reuşit să pară destul de realist pentru a interacţiona în mod aproape firesc cu oamenii. Acum, oamenii de ştiinţă au creat un prototip al unui robot care, datorită structurii sale de bază ce conţine sistem osos, muscular şi nervos, seamănă bine - în ceea ce priveşte mişcările - cu un om.

Numit ECCEROBOT (Embodied Cognition in a Compliantly Engineered Robot), proiectul a vizat crearea primului robot cu adevărat antropomimetic.

„Roboţii umanoizi obişnuiţi imită forma umană, dar mecanismele utilizate la aceşti roboţi sunt foarte diferite de cele întâlnite la oameni, iar caracteristicile roboţilor reflectă aceste aspecte. Din acest motiv, tipurile de interacţiuni în care roboţii se pot angaja sunt foarte limitate”, au explicat creatorii ECCE.

Designul folosit este simplu, făcând ca robotul să fie uşor de reparat, deoarece componentele sale pot fi procurate cu uşurinţă. Structura „osoasă” este realizată din granule termoplastice polimorfe, care pot fi topite la numai 60 de grade Celsius şi turnate în orice forme (şi pot fi refolosite). Pentru mişcare, structura se bazează pe motoare mici (precum cele ale şurubelniţelor electrice) care sunt legate la „tendoane” realizate din cabluri subţiri, rezistente, iar elasticitatea „musculaturii” este datorată unor corzi elastice.

În videoclipurile de mai jos se poate observa că mişcările realizate de robot sunt mult mai realiste comparativ cu creaţiile anterioare.

Sursa: Visual News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase