Prima pagină D:News

Primul post de televiziune pentru câini s-a dovedit a fi un succes (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.19.2012 | ● Vizualizări: 149
Primul post de televiziune pentru câini s-a dovedit a fi un succes     caine, post de televiziune, programe + zoom
Galerie foto (1)

În SUA a fost lansat DogTV, primul post de televiziune destinat câinilor rămaşi singuri acasă.

Televiziunea a fost lansată în San Diego şi difuzează programe menite să relaxeze, distreze şi stimuleze telespectatorii canini, atunci când stăpânii lor nu sunt acasă. Pentru ca emisiunile să îi atragă cât mai mult pe câini, acestea sunt realizate utilizând o tehnică de filmare de la un nivel apropiat de sol.

Culorile au fost modificate pentru a corspunde caracteristicilor vederii la câini. De asemenea, programele difuzate conţin o coloană sonoră special compusă pentru câini, din care au fost eliminate sunetele înalte. Emisiunile nu vor fi nici reluate, nici întrerupte de publicitate.

Pănă acum, un milion de abonaţi la două companii de cablu din San Diego s-au arătat dornici să plătească 4,99 dolari pentru a achiziţiona programul, motiv pentru care compania speră ca în următoarele luni să se extindă la nivel naţional. În SUA, 46 milioane de gospodării deţin câini, iar în 97% dintre locuinţe există televizor, astfel încât se conturează o piaţă promiţătoare pentru acest gen de programe.

Specialiştii în medicină veterinară spun că în urma cercetărilor realizate pe creierul canin s-a observat că, în cazul televiziunii analoge, câinii vedeau doar nişte ecrane care pâlpâie. Acum, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, modul în care animalele percep imaginile s-a schimbat, iar ecranele din ce în ce mai mari le permit acestora să urmărească programul TV din orice loc al camerei.

Mai mult, studiile vin să demonstreze că aceste animale au capacitatea de a recunoaşte alţi câini prezentaţi pe micile ecrane, având totodată abilitatea de a răspunde diferit atunci când văd semeni de aceeaşi rasă cu ei.

Sursa: Huffington Post