Home » D:News » Misterul materiei negre se adânceşte

Misterul materiei negre se adânceşte

Misterul materiei negre se adânceşte
Publicat: 20.04.2012
Dacă materia neagră chiar există, atunci ea nu se află în vecinătatea noastră, susţin oamenii de ştiinţă.

Conform teoriilor acceptate pe scară largă, mai bine de 80% din masa universului este alcătuită din materie neagră, care poate fi detectată doar indirect , prin forţa gravitaţională pe care o exercită.

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de o echipă de astronomi din Chile a constat că aceste teorii nu se potrivesc cu realitatea. Astronomii de la European Southern Observatory (ESO) au calculat masa materiei din apropierea Soarelui, aşteptându-se să descopere materia neagră, însă rezultatele i-au uimit, căci nu au găsit urme ale materiei negre.

„Masa pe care noi am calculat-o se potriveşte foarte bine cu ceea ce vedem – stele, praf, gaz – în apropierea Soarelui, ceea ce înseamnă că materia neagră nu se află acolo”, a declarat liderul echipei, Christian Moni Bidin de la Universitatea Concepcion. „Prin urmare, dacă materia neagră nu este prezentă acolo unde ne aşteptam, înseamnă că trebuie găsită o nouă soluţie pentru descoperirea ei. Misterul materiei negre a devenit… şi mai misterios”, a încheiat acesta.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase