Home » D:News » Robotul care ţese clădiri (VIDEO)

Robotul care ţese clădiri (VIDEO)

Robotul care ţese clădiri (VIDEO)
Publicat: 01.05.2012
Cercetătorii de la MIT au creat un robot care construieşte structuri arhitectonice în mod similar cu un păianjen sau un vierme de mătase. Datorită faptului că proiectele create de robot seamănă cu un cocon, invenţia poartă numele de CNSILK - Computer Numerically Controlled Silk Cocoon Construction.

Pentru moment, robotul construieşte pereţi din pânză, ajutându-se de cârligele din apropierea sa.

Creatorii săi consideră că, în câţiva ani, CNSILK va putea scana mediul înconjurător şi crea structuri flexibile ce se pot ataşa clădirilor existente deja. Cercetătorii, care studiază şi tehnicile de imprimare 3D, spun că, treptat, vor înlocui firele de nailon, pe care le puteţi observa în video, cu materiale mai dure. În cele din urmă, robotul va fi utilizat pentru fabricarea sau construirea unor cadre fizice care vor da naştere modelelor personalizate.

„Este vorba despre un proces de fabricaţie care ţine cont şi se ajută de obiectele din apropierea sa, ţesând în jurul acestora. Momentan lucrăm la dezvoltarea senzorilor, pentru ca robotul să ştie unde să se ducă şi de ce să se ajute. De obicei, utilizând imprimata 3D, se crează obiecte prin aşezarea unui strat de material peste un altul. Aici, folosim elemente precum sfori, funii şi corzi elastice” a declarat Elizabeth Tsai, cercetător în cadrul MIT.

Sursa: PCWorld

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase