Home » D:News » De ce femeilor le plac adesea „băieţii răi”?

De ce femeilor le plac adesea „băieţii răi”?

De ce femeilor le plac adesea „băieţii răi”?
Publicat: 16.05.2012
Femeile aleg „băieţi răi” pentru că aşa le indică hormonii, spun oamenii de ştiinţă. Atunci când se află la ovulaţie, femeile sunt influenţate de hormoni în alegerea potenţialilor parteneri care ar putea deveni taţi ai eventualilor copii.

„Cercetări anterioare au arătat că, în săptămâna dinaintea ovulaţiei, femeile devin atrase de bărbaţii sexy, rebeli şi chipeşi precum George Clooney sau personajul James Bond. Cu toate acestea, motivul pentru care femeile consideră că o astfel de alegere ar fi înţeleaptă era neclar”, a declarat Kristina Durante de la Universitatea din Texas.

Pentru a cerceta acest fenomen, oamenii de ştiinţă au rugat un grup de femei să urmărească profilurile unor bărbaţi sexy şi ale unora cu înfăţişări ce inspirau încredere. Participantele au fost rugate să indice care cred că ar fi contribuţia acestor bărbaţi în cazul în care ele ar avea un copil cu unul dintre aceştia, analizând detalii de genul: cât de grijulii ar fi ei, dacă ar face cumpărături şi dacă ar găti sau ar ajuta la treburile casnice. În urma studiului, s-a constat că atunci când se află în apropierea perioadei de ovulaţiei, femeile tind să creadă că bărbaţii sexy ar fi dispuşi să îndeplinească aceste sarcini domestice.

„Sub influenţa hormonală a ovulaţiei, femeile se conving singure că este bine să creadă că bărbaţii sexy vor fi devotaţi şi taţi mai buni. Aşa se face că în această perioadă, băieţii răi vor părea cea mai bună alegere „, a explică Durante.

Un al doilea studiu a presupus ca subiecţii feminini să interacţioneze direct cu cei masculini. Din nou s-a observat că, în perioada ovulaţiei, femeia crede că bărbatul sexy şi nu cel de încredere va fi dedicat sarcinilor domestice, dar doar în cazul în care alcătuieşte un cuplu cu ea şi nu cu o altă femeie.

Atunci când au fost întrebate ce fel de tată va deveni un astfel de „băiat rău” în cazul în care va avea copii cu o altă femeie, participantele la studiu au putut identifica deficienţele acestui tip de bărbat. Însă, atunci când a fost vorba de propriul lor copil, femeile aflate în apropierea ovulaţiei alegeau întotdeauna bărbaţii carismatici şi aventuroşi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase