Home » D:News » Jeanşii „skinny” pot provoca leziuni ale nervilor

Jeanşii „skinny” pot provoca leziuni ale nervilor

Jeanşii „skinny” pot provoca leziuni ale nervilor
Publicat: 24.05.2012
Un medic american susţine că a întâlnit un număr de pacienţi care sufereau de o afecţiune numită meralgia paresthetica, declanţată de alegerile lor vestimentare. Tulburarea provoacă simptome precum furnicături, amorţeală şi dureri în partea superioară a picioarelor.

Dr. Karen Boyle de la Greater Baltimore Medical Center, SUA, a făcut legătura între apariţia acestor simptome şi jeanşii skinny. „Este o afecţiune care apare atunci când unul dintre nervii din partea exterioară a coapsei este comprimat”, a explicat specialistul. Mai mult, pantofii cu toc, combinaţi cu astfel de pantaloni, pentru a crea impresia unor picioare mai lungi, înclină pelvisul şi cresc presiunea, agravând simptomele.

Doctorul a mărturisit că una dintre pacientele sale a descris starea ca pe „o senzaţie de plutire” care o făcea să se simtă slăbită.

Deşi nu este foarte cunoscută, meralgia paresthetica a apărut într-un număr de lucrări medicale, iar în 2003, Malvinder S. Parmar a descris trei astfel de cazuri în revista Canadian Medical Association Journal. În cazul pacienţilor doctorului Parmar, era vorba despre femei supraponderale care purtaseră pantaloni foarte mulaţi şi cu talie joasă, cel puţin 6 luni. Toate pacientele lui Parmar se plângeau de furnicături sau senzaţii de arsură în zona coapselor.

Acum, dr. Boyle susţine că pasionatele de modă care încep să aibă astfel de simptome ar trebui să ia în considerare schimbarea pantalonilor cu un model ceva mai lejer, eventual cu un material care să conţină lycra. De asemenea, ea a avertizat că femeile care ignoră durerile şi continuă să poarte jeanşi mulaţi ar putea ajunge să sufere de leziuni permanente ale nervilor.

Nu este pentru prima dată când doctorii avertizează că jeanşii mulaţi pot cauza probleme medicale. Nu de mult medicii i-au sfătuit pe bărbaţi să renunţe la astfel de pantaloni pentru a evita supraîncălzirea testiculelor şi reducerea numărului de spermatozoizi. De asemenea, unele cercetări au scos la iveală faptul că purtarea pantalonilor mulaţi creşte riscul de apariţie a candidozei.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase