Home » D:News » Bărbaţii care beau mult ceai sunt cu 50% mai predispuşi la cancerul de prostată

Bărbaţii care beau mult ceai sunt cu 50% mai predispuşi la cancerul de prostată

Bărbaţii care beau mult ceai sunt cu 50% mai predispuşi la cancerul de prostată
Publicat: 19.06.2012
Un nou studiu a dezvăluit că bărbaţii care consumă cantităţi mari de ceai prezintă un risc sporit de a suferi de cancer de prostată.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au observat că bărbaţii care consumau şapte sau mai multe ceşti de ceai zilnic prezentau un risc de a suferi de cancer de prostată cu 50% mai mare decât bărbaţii care consumau trei ceşti de ceai zilnic sau mai puţine.

Cercetătorii de la Universitatea Glasgow au ajuns la această concluzie după ce au urmărit starea de sănătatea a 6.000 de bărbaţi timp de patru decenii. Studiul condus de doctorul Kashif Shafique a început în 1970.

Cercetătorii au descoperit că bărbaţii care consumau cele mai mari cantităţi de ceai aveau un stil de viaţă sănătos, mulţi dintre ei abţinându-se de la consumul de alcool.

Astfel, afirmă oamenii de ştiinţă, aceştia ar fi prezentat un risc mai mic de a muri din cauza unor alte cauze, ceea ce le oferea mai mult timp în care să dezvolte cancer de prostată.

„Nu ştim dacă ceaiul în sine reprezintă un factor ce stimulează apariţia cancerului de prostată sau dacă bărbaţii care beau mult ceai tind să fie mai sănătoşi şi să trăiască mai mult timp, ajungând la vârste la care cancerul de prostată este mai des întâlnit”, a declarat Dr. Shafique.

Cercetătorul a declarat că bărbaţii studiaţi care consumau mult ceai aveau şanse mai mici să fie supraponderali şi aveau şanse mai mari de a prezenta un nivel normal al colesterolului.

„Cu toate acestea, am ajustat analiza pentru a ţine seama de aceste diferenţe şi tot am observat că bărbaţii care beau cele mai mari cantităţi de ceai prezentau cel mai mare risc de cancer de prostată”, a spus specialistul.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Nutrition and Cancer

Sursa: ANI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase