Home » D:News » Dronele vor fi folosite în lupta contra braconajului

Dronele vor fi folosite în lupta contra braconajului

Dronele vor fi folosite în lupta contra braconajului
Publicat: 21.06.2012
Conservaţioniştii din Nepal vor lansa drone în misiuni de supraveghere, în încercarea de a salva de la extincţie tigrii şi rinocerii de pe teritoriul nepalez.

Cei de la WWF Nepal au anunţat că, la începutul acestui an, au testat două drone în Parcul Naţional Chitwan, situat pe câmpiile sudice din Nepal, căminul unora dintre cele mai rare animale din lume. Dotate cu GPS şi camere video, aeronavele ar putea monitoriza animalele şi ar ajuta la identificarea braconierilor, susţine organizaţia.

Donele au o anvergură a aripilor de doi metri şi o autonomie de 25 de kilometri. Ele pot sta în aer 45 de minute, fiind capabile să zboare la o altitudine de 200 de metri.

„WWF Nepal a apelat la tehnologie pentru a înlesni eforturile întreprinse pentru conservarea animalelor din Nepal. Dronele reprezintă cea mai recentă componentă în acest proces. Credem că tehnologia va juca un rol esenţial în monitorizarea speciilor din Nepal şi combaterea traficului de animale sălbatice”, a declarat Anil Manandhar, preşedintele organizaţiei din Kathmandu.

Mii de tigri şi rinoceri indieni populau cândva regiunile din Nepal şi India de Nord. În ultimul secol, numărul lor a scăzut dramatic, ca urmare a braconajului şi distrugerii habitatelor. Rinocerii sunt ucişi pentru cornul lor, despre care chinezii cred că are proprietăţi medicinale, iar pentru pielea, carnea şi oasele de tigru există, de asemenea, o mare cerere.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase