Home » D:News » Guvernul Marii Britanii dezvăluie tot ce ştie despre OZN-uri

Guvernul Marii Britanii dezvăluie tot ce ştie despre OZN-uri

Guvernul Marii Britanii dezvăluie tot ce ştie despre OZN-uri
Publicat: 13.07.2012
Ministerul Apărării din Marea Britanie a dat publicităţii 6.700 de pagini referitoare la OZN-uri. Documentele desecretizate se întind pe o perioadă de 43 de ani. Conform oficialilor britanici, departamentul însărcinat cu studierea OZN-urilor, DI55, a fost închis în 2009.

Documentele date publicităţii menţionează mii de cazuri în care publicul a reclamat prezenţa obiectelor zburătoare neidentificate pe cerul Marii Britanii, însă în niciunul dintre aceste cazuri ministerul nu a descoperit dovezi care să ateste natura extraterestră a OZN-urilor zărite.

În 1979, un ofiţer al DI55 afirma că „o planetă insignificantă precum Terra” nu ar fi vizitată de extratereştri „mai des de o dată la 1.000 de ani”, concluzionând că „miile de vizite raportate în ultimul deceniu reprezintă un număr prea mare pentru a fi credibil”.

Un comandant al Royal Air Force a declarat într-un memo secret că a văzut un OZN zburând deasupra avionului său atunci când se afla la o altitudine de 12.000 de metri.

Un ofiţer de poliţie ce supraveghea zona stadionului Chelsea a observat în 1999 un obiect „în formă de pătrat/romb care se deplasa pe cer, schimbându-şi forma”.

În 1997, agenţia a primit o solicitare pentru orice informaţie deţinută în legătură cu faimosul incident de la Roswell din 1957. Oficialii DI55 au răspuns că „nu deţinem nicio informaţie referitoare la Incidentul Roswell, oficialii noştri neavând niciun fel de dialog cu CIA sau cu vreo altă agenţie pe această temă”. De asemenea, oficialii britanici au mai declarat că „DI55 nu deţine nicio informaţie despre prăbuşirea vreunui OZN pe teritoriul Marii Britanii sau pe cel al SUA”.

Cei ce doresc să acceseze dosarele desecretizate o pot face gratuit, timp de o lună, pe site-ul The National Archives.

Surse: BBC News, Reason

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase