Home » D:News » Majoritatea cazurilor de cancer ar putea fi vindecate în următorii 10 ani, susţine descoperitorul ADN-ului

Majoritatea cazurilor de cancer ar putea fi vindecate în următorii 10 ani, susţine descoperitorul ADN-ului

Majoritatea cazurilor de cancer ar putea fi vindecate în următorii 10 ani, susţine descoperitorul ADN-ului
Publicat: 17.07.2012
Patru din cinci cazuri de cancer vor putea fi vindecate în următorii zece ani, însă doar dacă specialiştii vor revoluţiona perspectiva din care luptă împotriva bolii, susţine dr. James Watson, unul din cei doi oameni de ştiinţă care au descoperit structura ADN-ului.

În timpul unei conferinţe ce a avut loc la Dublin, laureatul premiului Nobel le-a reproşat cercetătorilor oncologi că tind să aibă o gândire prea îngustă, fiindu-le frică să îşi asume riscuri.

„Cred că ar trebui să ne concentrăm asupra motivului pentru care nu reuşim să vindecăm cancerul. Dacă am afla de ce nu suntem capabili să îl vindecăm şi dacă am reuşi să găsim metode prin care să reparăm aceste greşeli, atunci am avea o şansă. Oamenii care fac cercetări asupra cancerului nu încearcă să cunoască totul despre boală şi nu îşi asumă riscuri”, a declarat Watson.

Omul de ştiinţă în vârstă de 84 de ani, care tocmai a scris o lucrare ştiinţifică asupra cancerului, consideră că nu este importantă depistarea timpurie a bolii. „Cred că trebuie doar să fii capabil să vindeci boala, până la urmă, fără a te îngrijora chiar de la începutul ei. În plus, această abordare ar fi mai ieftină”, a explicat el.

Americanul, care în trecut a creat controverse prin opiniile lui legate de inteligenţă şi homosexualitate, a mai declarat şi că femeile ar putea distrage atenţia academicienilor. Susţinându-şi punctul de vedere şi referindu-se la munca sa din 1950 cu privire la structura ADN-ului, Watson a explicat: „Am avut noroc că nu am avut nicio femeie în echipă pentru că s-ar fi putut să mă gândesc la ele şi nu la ADN. Cred că având atât de multe femei prin preajmă îi distrează pe bărbaţi şi le distrage atenţia”.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase