Home » D:News » Consolarea Apocalipsei: Pământul va fi distrus cu 16 minute înainte de dispariţia Universului

Consolarea Apocalipsei: Pământul va fi distrus cu 16 minute înainte de dispariţia Universului

Consolarea Apocalipsei: Pământul va fi distrus cu 16 minute înainte de dispariţia Universului
Publicat: 24.07.2012
O nouă predicţie cu privire la sfârşitul lumii (de data aceasta cu gir ştiinţific), estimează că sfârşitul „total” va veni abia peste 16,7 miliarde ani, iar Universul se va sfârşi, la rândul său, după aproximativ 16 minute de la dispariţia Terrei.

Se pare că sfârşitul lumii înconjurătoate şi, deopotrivă, al Universului, se va petrece sub influenţa misterioasei „energii negre”. La ora actuală, se crede că energia neagră alcătuieşte circa 70% din Univers, iar fizicienii cred că ar putea avea o strânsă legătură cu momentul final al existenţei Universului.

Cu două luni înainte de acest eveniment, Pământul va fi pus şi simplu smuls din sistemul solar, iar după alte cinci zile, Luna va fi smulsă la rândul ei de lângă Terra. Soarele va exploda cu 28 minute înainte de sfârşitul universului, iar cu 16 minute înainte de marele final, Terra va avea aceeaşi soartă.

Aceste predicţii au fost emise de o echipă de fizicieni chinezi, specialişti în fizică teoretică şi care studiază influenţa energiei negre în Univers.Experţii au luat în calcul una dintre variantele referitoare la sfârşitul Universului, respectiv aceea privitoare la energia neagră.

Teoria ” Big Rip” stipulează că energia neagră va distruge totul în calea ei, iar Calea Lactee va fi distrusă şi risipită cu 32, 9 milioane ani înainte de sfârşitul Universului. Vestea bună este că până la distrugerea Terrei vor mai trece circa 16,7 miliarde ani.

Conform teoriei „Big Rip”, dacă raportul dintre presiunea şi densitatea energiei negre scade sub valoarea de -1, aceasta va creşte la infinit într-o perioadă finită de timp. Şi pentru că energia neagră respinge gravitaţia, veştile nu sunt deloc bune pentru Univers şi legile fizice care îl susţin sub forma actuală.

Cercetătorii din cadrul Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din China, Institutul de Fizică Teoretică de pe lângă Academia Chineză de Ştiinţe, Universitatea de Nord-Est şi Universitatea din Beijing s-au întâlnit pentru a discuta despre scenariul final asociat teoriei „Big Rip”, urmărind să estimeze, pe baza datelor disponibile, care ar putea fi destinul Universului în cel mai rău caz.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase