Home » D:News » Captură fără precedent: atacul unui rechin alb, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată (VIDEO)

Captură fără precedent: atacul unui rechin alb, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată (VIDEO)

Captură fără precedent: atacul unui rechin alb, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată (VIDEO)
Publicat: 03.08.2012
Cel mai temut animal al oceanelor, marele rechin alb, a fost filmat în timpul unui atac cu un instrument extraordinar: Phantom, o cameră high-tech capabilă să imortalizeze până la 1 milion de cadre pe secundă.

Camera produsă de ITM Instruments a fost folosită pentru a realiza un documentar din cadrul în cadrul seriei „Air Jaws” a postului Discovery Channel. Obiectivul filmării a fost surprinderea unui exemplar de Carcharodon carcharias, în slow-motion, atunci când efectua unul din asalturile sale spectaculoase. Timpul scurs din clipa în care rechinul iese din apă pentru a captura prada şi până când acesta revine sub nivelul mării este, de regulă, nu mai lung de o secundă. Acesta a fost motivul pentru care realizatorii documentarului au apelat la camera video Phantom.

Pentru a captura imaginile, echipajul a folosit o momeală artificială pentru a atrage rechinul, evitând astfel rănirea unor foci. Efortul lor a fost încununat cu succes, cadrele surprinse fiind spectaculoase (se recomandă vizionarea lor în modul HD, full-screen):

În ciuda faptului că rechinii albi fac în fiecare an câteva victime umane, omenirea constituie un pericol mult mai mare pentru această specie şi pentru cele înrudite: se estimează că anual între 30 şi 70 de milioane de rechini sunt ucişi de către oameni.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase