Home » D:News » Tehnologia ne ajută să scăpăm de frica de dentist

Tehnologia ne ajută să scăpăm de frica de dentist

Tehnologia ne ajută să scăpăm de frica de dentist
Publicat: 09.08.2012
Teama de procedurile stomatologice - inclusiv injecţiile cu anestezic în gingii - este extrem de comună, motiv pentru care, în ultimul timp, oamenii de ştiinţă au încercat să dezvolte aparatură specializată care să ajute la reducerea durerilor din timpul intervenţiilor dentare.

Un astfel de dispozitiv este Dental Vibe, care are rolul de a diminua durerea pacienţilor şi starea lor de anxietate în timpul procedurilor. Dental Vibe a fost conceput de dr. Aleksander Iofin, care susţine că dispozitivul său este unul complex, care dă rezultate uimitoare.

„Arată ca o periuţă de dinţi electrică, dar produce sau vibraţii care, aplicate pe gingia pacientului, reduc senzaţia de durere. În acest fel, pacientul simte vibraţiile în locul durerii”, a explicat dr. Iofin.

Dental Vibe se aplică la nivelul gingiilor în timpul injecţiilor anestezice cu novocaină, iar vibraţiile reuşesc să ajungă la creier înaintea semnalelor de la receptorii durerii. „Problema ţine de injecţie în sine şi de frica de ace. Tocmai de aceea, acest dispositiv elimină durerea şi teama”, susţine Iofin.

Acum, doctorul foloseşte dispozitivul la fiecare intervenţie dentară pe care o practică, iar pacienţii sunt uimiţi de rezultate. „Pacienţii sunt fascinaţi. Este absolut revoluţionar”, a încheiat el.

Sursa: Fox News

Foto: Hepta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase