Home » D:News » Spirale stranii din aur datând din Epoca de Bronz au fost descoperite la un sit arheologic din Danemarca

Spirale stranii din aur datând din Epoca de Bronz au fost descoperite la un sit arheologic din Danemarca

Publicat: 15.07.2015
Un cufăr cu 2.000 de spirale delicate din aur care datează din Epoca de Bronz a fost descoperit recent în Danemarca. Arheologii încearcă să afle la ce erau folosite aceste obiecte.

Spiralele vechi de 3.000 de ani sunt făcute dintr-o sârmă subţire, aplatizată din aur şi au fost descoperite în urma unor escavări din oraşul Boeslunde, de pe insula daneză Zealand.

Fiecare bobină are o are o lungime de circa 2,5 centimetri. Împreună, spiralele de aur cântăresc în jur de 0,2 kilograme. Rămăşite ale unei cutii de lemn au fost, de asemenea descoperite la situl în cauză.

”Poate că spiralele au fost ataşate de corzi care au servit ca un mic breton pentru o pălărie sau o umbrelă de soare”, este de părere Flemming Kaul, curatorul Muzeului Naţional din Danemarca şi unul dintre cei care au descoperit spiralele.

FOTO: Huffington Post    FOTO: Huffington Post

”Poate că au fost împletite în păr sau brodate pe un costum. Adevărul este că nu ştim, dar tind să cred că au făcut parte din veştimentele unui preot rege”, spune Kaul.

Cu toate că nu se ştie cu exactitate la ce erau folosite spiralele, arheologii cred că situl de la Boeslunde a fost un loc sacru unde oamenii ofereau tributuri sub formă de aur zeilor în care credeau.

De la Boeslunde au fost escavate numeroase artefacte din aur datând din Epoca de Bronz, printre care mai multe cupe şi inele.

Sursă: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase