Home » D:News » Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice

Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice

Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice
Publicat: 16.04.2016
Pentru că se apropie vacanţa de vară, agenţia de bilete online Hoppa a publicat o listă cu cele mai scumpe destinaţii turistice.

În realizarea topului, cei de la Hoppa au luat în calcul şase cheltuieli comune ale turiştilor, cum ar fi călătoria cu taxiul pe distanţa de 3 km, costul unei nopţi de cazare la hotel pentru o persoană şi o masă. Astfel, au ajuns la un cost mediu de persoană pentru o zi de vacanţă în fiecare destinaţie inclusă în analiză.

De asemenea, au fost incluse şi preţurile pentru o halbă de bere, o ceaşcă de cafea şi o sticlă de vin. Topul 10 al celor mai scumpe destinaţii turistice include atât capitale europene, cât şi destinaţii exotice. 

10. Lima, Peru – O zi în capitala statului Peru costă 226,65 de dolari, adică aproximativ 900 de lei, pentru o persoană, pe zi. Aici, numai o noapte de cazare costă aproape 200 de dolari. 

9. Cancun, Mexic – O persoană care alege să-şi petreacă vacanţa în Cancun trebuie să pună deoparte pentru fiecare zi de şedere nu mai puţin de 246 de dolari, adică aproximativ 980 de lei. O noapte de cazare îi pune pe turişti să scoată din buzunar 151 de dolari. 

8. Caracas, Venezuela – Preţul unei zile de şedere în Caracas este acelaşi ca şi în cazul Cancunului. Aici, însă, noaptea de cazare este mai ieftină, costând doar 135 de dolari. 

7. Singapore – 262 de dolari, adică peste 1.000 de lei trebuie să scoată din buzunar în fiecare zi un turist care ajunge în Singapore. Aici, o noapte de cazare costă peste 182 de dolari. 

6. Londra, Regatul Unit al Marii Britanii – Metropola engleză este cea mai scumpă destinaţie europeană, de altfel singura de pe bătrânul continent care apare în acest top 10. O zi de şedere în Londra costă 273 de dolari, adică aproape 1.100 de lei. Turiştii plătesc 181 de dolari pentru o noapte de cazare. 

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase