-
Lumea digitala Să fie acesta viitorul tehnologiei? Cum funcţionează cipul biodegradabil fabricat din lemn
Circa 70% dintre electronicele pe care le aruncăm în prezent ajung la groapa de gunoi. Astfel s-a ajuns anul trecut la un record nedorit - 41,8 milioane…
› citeşte mai mult -
D:News Când tehnologia ajunge la extreme: un elev a fost suspendat pentru că nu a acceptat să poarte cip
Un liceu din Texas a suspendat un elev care a refuzat să poarte un ecuson dotat cu un cip RFID (radio-frequency identification – identificarea prin…
› citeşte mai mult -
Stiinta Cel mai mic cip de criptare cuantică măsoară doar 3 milimetri
Sistemul de distrbuţie al cheilor cuantice este folosit pentru criptarea şi decriptarea comunicaţiilor.
› citeşte mai mult -
Stiinta Reuşită excepţională! A fost creat primul cip cuantic cu arhitectură tridimensională
Cercetătorii de la University of New South Wales (UNSW) din Sydney de la Centre of Excellence for Quantum Computation and Communication Technology (CQC2T)…
› citeşte mai mult -
Stiinta Eşti şi tu un „marţian de onoare”? Sonda InSight a arătat unde a ajuns numele a aproape 9 mii de români
Sonda InSight de pe Marte şi-a îndepărtat lentila de protecţie a camerelor, fapt ce a permis robotului să realizeze o imagine extrem de clară cu…
› citeşte mai mult -
Stiinta De la embrioni sintetici la ferme autonome. Lucruri uimitoare ale tehnologiei moderne
Tehnologia s-a dezvoltat atât de repede în ultimii ani, încât, paradoxal, ideile inovative nu mai sunt ceva nou. De aceea, industria tehnologică…
› citeşte mai mult -
Stiinta În premieră a fost creată o formă rară a materiei în spaţiu
Timp de câteva minute, pe 23 ianuarie 2017, punctul din univers cu cele mai reduse temperaturi a fost în interiorul unui microcip ce s-a aflat la 241…
› citeşte mai mult -
Stiinta Atomii extrem de reci au fost studiaţi pentru a verifica o predicţie din 1963. Noul demers poate revoluţiona industria electronică
Fizicienii de la Rice University au verificat o predicţie cheie a unei teorii veche de 55 de ani cu privire la electronica unidimensională care devine…
› citeşte mai mult -
Lumea digitala ''Sfântul Graal'' al computerelor. A fost creat primul microcip care imită funcţiile unei celule nervoase
Deseori creierul uman este utilizat ca termen de comparaţie pentru modul în care funcţionează calculatoarele. Deşi între cele două nu există asemănări…
› citeşte mai mult -
Lumea digitala Un cercetător român ne duce cu un pas mai aproape de era computerelor cuantice după ce a inventat un cip care poate stoca informaţie sub formă de lumină
Pentru prima dată, cercetătorii au dezvoltat cipuri de memorie la scară nanometrică ce pot stoca informaţie în fotonii individuali. Cipurile sunt…
› citeşte mai mult