-
Istorie Strămoşul uriaşului T. rex avea dimensiunile unui cerb
Înfricoşătorul Tyrannosaurus rex era un dinozaur uriaş. Un nou studiu arată însă că, iniţial, carnivorul gigantic avea dimensiuni reduse.
› citeşte mai mult -
Stiinta Viaţa multicelulară a apărut cu 1,5 miliarde de ani mai devreme decât estimările anterioare
Urmele fosilizate, vechi de aproximativ 2,1 miliarde de ani, descoperite în Gabon, sugerează formarea unui organism multicelular ce se deplasa prin…
› citeşte mai mult -
Natura Paleontologii au descoperit un dinozaur care ''îşi purta inima în coadă''. Fosila completează istoria complexă a evoluţiei animalelor care au dominat planeta
Noul dinozaur, cu o vertebră în formă de inimă, descoperit de cercetătorii de la Ohio University, oferă noi indicii despre modul în care ecosistemele…
› citeşte mai mult -
Natura Într-o descoperire în premieră, paleontologii au găsit păianjeni cu ''ochi de pisică''
De obicei, speciile cu corp moale precum păianjenii nu sunt fosilizate în rocă precum animalele cu oase şi dinţi. De cele mai multe ori, insectele…
› citeşte mai mult -
Natura Comoara dintr-o ''ghiulea de aur'': descoperirea uimitoare a unui colecţionar de fosile
Un vânător de fosile a descoperit o fosilă veche de 185 de milioane de ani după ce a desfăcut o ''ghiulea din aur'', o rocă sferică cu pirită…
› citeşte mai mult -
Istorie Studiul ADN-ului străvechi. Ce s-a descoperit până acum şi de ce nu se poate răspunde (încă) la marea întrebare „Cine suntem?”
Arhiva imensă de fosile umane poate fi folosită pentru analizele genetice pentru a ilustra o imagine mai detaliată a istoriei evoluţiei omului. Lucurile…
› citeşte mai mult -
Natura O replică robotică a unei fosile vechi de 290 de milioane de ani deschide o fereastră către lumea vieţuitoarelor străvechi
Cum se mişcau primele animale terestre? Savanţii au folosit un schelet al unei fosile vechi de aproape 300 de milioane de ani şi urme de paşi conservate…
› citeşte mai mult -
Natura O nouă cercetare arată că cea mai mare extincţie în masă din istoria vieţii nu a fost atât de catastrofală, cel puţin pentru plante
O colecţie de fosile cu vârsta de circa 255 de milioane de ani sugerează că cele trei grupuri majore de plante au existat mai devreme decât s-a crezut…
› citeşte mai mult -
Natura O descoperire ilustrează cât de necruţătoare era lumea pe vremea dinozaurilor
O întâlnire străveche a unei ere geologice apuse nu s-a terminat prea bine atunci când un monstru al cerurilor a dat peste o bestie a adâncurilor.…
› citeşte mai mult -
Natura O nouă descoperire rescrie un capitol esenţial din istoria vieţii pe Pământ
O echipă internaţională de paleontologi, care include cercetători de la University of Bristol, a descoperit că reptilele zburătoare, pterozaurii,…
› citeşte mai mult