-
Stiinta Cele mai reci molecule din lume, obţinute într-un laborator MIT. Temperatura lor este mai scăzută decât cea a spaţiului
Fizicienii au reuşit să îngheţe molecule la o temperatură extrem de apropiată de zero absolut, făcându-le astfel mai reci decât temperatura care…
› citeşte mai mult -
Stiinta NASA a descoperit zaharuri în doi meteoriţi
O colaborare dintre NASA şi trei universităţi din Japonia a dus la descoperirea, în mostrele prelevate din doi meteoriţi, unei serii de zaharuri,…
› citeşte mai mult -
Stiinta ADN şi ARN nu sunt singurele molecule care pot stoca informaţii genetice
Folosind simulările computerizate, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există aproximativ un milion de molecule care pot stoca informaţii…
› citeşte mai mult -
Stiinta Cum microbiomul ar putea să ducă la descoperirea unor noi antibiotice
Microbiomul reprezintă totalitatea microorganismelor care se află în simbioză cu organismele noastre.
› citeşte mai mult -
Stiinta Science Fiction-ul devine realitate! Oamenii de ştiinţă lucrează la un scanner pentru formele de viaţă extraterestră
Ideea tehnologiei scanării după forme de viaţă a fost popularizată de către filmele şi serialele ştiinţifico-fantastice.
› citeşte mai mult -
Natura Descoperire esenţială cu privire la apariţia vieţii. Poate schimba radical abordarea savanţilor
Pentru prima dată, savanţii au adus dovezi clare că ARN-ul şi ADN-ul ar fi apărut din acelaşi set de molecule precursoare, chiar înainte de apariţia…
› citeşte mai mult -
Stiinta NASA a observat un fenomen fascinant pe Lună. Ce se întâmplă cu apa poate ajuta la colonizarea satelitului nostru natural
LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) al NASA a observat „molecule de apă mişcătoare” pe partea văzută a Lunii, ceea ce înseamnă mult pentru viitoarele…
› citeşte mai mult -
Stiinta Motivul pentru care oxigenul de pe exoplanete nu înseamnă neapărat viaţă
Un nou studiu demitizează ideea că oxigenul şi compuşii organici din atmosferă sunt dovezi puternice ale existenţei vieţii pe planetele îndepărtate.…
› citeşte mai mult -
Stiinta O nouă nanotehnologie ajută la vindecare prin ''vorbirea'' cu rănile
Cercetătorii de la Imperial College London au creat o nouă moleculă care poate „vorbi” cu celulele din zona de lângă ţesutul afectat pentru…
› citeşte mai mult -
Stiinta ARN-ul inhalabil, inovaţia care poate duce la remedii pentru o mare varietate de afecţiuni
ARN-ul mesager, care poate ajuta celulele să producă proteine terapeutice, promite tratarea multor boli. Până acum, cel mai mare obstacol îl reprezenta…
› citeşte mai mult