Home » FUN Fest » Ischgl dincolo de schi

Ischgl dincolo de schi

Publicat: 26.11.2013
Pistele de schi au făcut staţiunea Ischgl celebră în toată lumea, însă „metropola din Alpi” are numeroase atracţii de oferit şi în afara celor 238 de kilometri de pârtii.
Micuţa staţiune din valea Paznaun are numeroase puncte de interes şi pentru persoanele care iubesc muntele şi sunt pasionate de hiking. Dacă doriţi să savuraţi aerul de munte şi să vă relaxaţi departe de stresul cotidian, potecile de iarnă din jurul Ischgl reprezintă un loc ideal pentru a vă regăsi gândurile şi pentru a contempla minunile naturii.
 
Traseele din apropierea staţiunii Ischgl sunt clar semnalizate şi variază în lungime şi ca dificultate, oferind tuturor turiştilor şansa de a se bucura de natură şi de provocările muntelui pe măsura ambiţiei fiecăruia. Cel mai scurt traseu se întinde pe 5 kilometri (dus-întors), iar cele mai lungi măsoară 11 kilometri. Indiferent de ruta pe care o veţi alege, Ischgl reprezintă locul ideal pentru startul unei aventuri printr-una dintre cele mai frumoase regiuni din Alpi. Amplasarea sa în regiunea Paznaun face ca acest fost sat montan să reprezinte locul ideal atât pentru începători în ale drumeţiilor, cât şi pentru pasionaţi ai muntelui.
 
Ischgl oferă vizitatorilor ocazia de a încerca şi alte sporturi de iarnă. Patinoarul în aer liber este deschis atât în timpul zilei, pentru cei ce vor să patineze sub lumina soarelui de iarnă, cât şi noaptea, pentru cei care preferă lumina stelelor. Tot aici puteţi încerca şi alte sporturi de iarnă, precum hochei sau curling, centrul de închirieri oferind toate echipamentele necesare.
 
 
Cei ce doresc să se bucure de peisajele de iarnă din Tirolul austriac într-un mod cu totul şi cu totul inedit – privindu-le din aer – pot face acest lucru în Ischgl, mulţumită şcolii de zbor Twin Fly, care oferă zboruri cu parapanta deasupra munţilor Silvretta. 
 
 
Ischgl are o ofertă bogată şi pentru cei ce doresc să exploreze elementele culturale deosebite ale Tirolului. Pasionaţii de cultură pot vizita Muzeul Mathias Schmid, ce poartă numele unui artist care a trăit în valea Paznaun între 1835 şi 1923. Pe lângă operele artistului, cei ce vizitează acest muzeu situat la marginea satului au şansa de admira o panoramă spectaculoasă ce cuprinde Ischgl şi munţii Verwall. De asemenea, muzeul oferă o perspectivă unică asupra modului în care se desfăşoară viaţa într-un sat de munte din Alpi. La finalul vizitei, puteţi explora „poteca artistului”, ce porneşte din dreptul muzeului şi leagă Ischgl de Mathon şi Galtür. De-a lungul acesteia veţi descoperi numeroase informaţii despre Schmid şi despre viaţa sa. În Mathon veţi găsi un muzeu al agriculturii în care puteţi afla mai multe despre cum se desfăşoară o zi obişnuită din viaţa unui fermier din regiune.
 
 
Cei ce vor vizita Ischgl în perioada 6-10 ianuarie 2014 vor avea ocazia să fie martori la un eveniment spectaculos: competiţia „Shapes in white 2014”, în care sculptori din întreaga lume vor concura pentru a crea opere de artă din zăpada ce îmbogăţeşte peisajul văii Paznaun. Dacă nu veţi reuşi să ajungeţi în Ischgl în perioada competiţiei, nu vă îngrijoraţi – cele mai spectaculoase reuşite ale artiştilor vor fi expuse în Silvretta Arena până la începutul lunii mai.
 
 
La finalul zilei, după ce veţi explora comorile valea Paznaun, nu ezitaţi să încercaţi şi delicioasele preparate din bucătăria tiroleză. În Ischgl veţi putea savura bucatele pregătite de specialişti renumiţi, ce atrag gurmanzi din toate colţurile lumii.
 
Aşadar, fie că sunteţi fanii sporturilor extreme, că doriţi să încercaţi deliciile gastronomice tiroleze sau pur şi simplu să vă bucuraţi de peisaje şi de aerul curat al Alpilor, Ischgl este un loc ideal de explorat şi în afara pistei de schi. Vacanţă plăcută!
 
Mai multe informaţii: www.ischgl.com
 
Testează-ţi abilităţile pe pârtie şi pleci în vacanţă pe schiuri la ISCHGL!
 
PREMII: Câştigi o excursie de 8 zile pentru 2 persoane în celebra staţiune montană ISCHGL din Austria şi 10 seturi de iarnă!
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase