Home » Istorie » 10 momente inedite din istorie, surprinse pe peliculă. Unele par atât de impresionante, încât li s-a contestat autenticitatea – FOTO

10 momente inedite din istorie, surprinse pe peliculă. Unele par atât de impresionante, încât li s-a contestat autenticitatea – FOTO

Publicat: 13.02.2016
Imaginile suprind întâmplări petrecute în ultima sută de ani.

Istoria este plină de fenomene spectaculoase, multe dintre acestea fiind suprinse de aparatul de fotografiat. Dacă, în momentul de faţă, fotografiile reprezintă un lucru banal, până nu demult, ele erau destinate aproape exclusiv captării unor momente cu adevărat speciale.

Iată 10 dintre cele mai inedite întâmplări din istorie, care au fost surprinse pe peliculă:

Minerul şi paznicul

În incinta minei de aur Serra Pelada din Brazilia, un militar ce păzea zona de extracţie a intrat într-o altercaţie cu unul dintre muncitori. În momentul în care s-a văzut cu arma îndreptată spre el, minerul nu s-a lăsat intimidat, ba din contră, a tras mitraliera mai aproape de pieptul lui, dovedind cu nu îi este teamă.

Foto: allday.com/Adam Marelli

John F. Kennedy Jr. îi aduce un ultim omagiu tatălui său

Pe 22 noiembrie 1963, preşedintele american John F. Kennedy era asasinat. Trei zile mai târziu, la ceremonia funerară, JFK Jr., în vârstă de numai 3 ani, saluta milităreşte cortegiul care îl însoţea pe tatăl său.

Foto: allday.com/history.com

Prânzul la înălţime

În anul 1932, muncitorii lucrau intens la construirea clădirii „30 Rockefeller Plaza” din New York. Una dintre echipele de constructori a luat la un moment dat prânzul…suspendată la etajul 69. Un fotograf a surprins acest moment, însă multe voci susţin că imaginea a fost apoi trucată.

Foto: allday.com/Wikimedia Commons

Germanul care a refuzat să facă salutul nazist

În 1936, circula o imagine în care apărea o mulţime făcând celebrul salut nazist. Printre cei înfăţişaţi se distingea un bărbat, care refuza să se alinieze celor prezenţi, deşi era şi şi el membru al partidului. Numele lui a fost August Landmesser şi, după ce a fost descoperit, a fost întemniţat. Soţia lui a fost, de asemenea, arestată, iar copiii lui au luat calea orfelinatelor. În 1941, Landmesser a fost eliberat din închisoare, iar, ulterior, a fost trimis pe front. De atunci, nu s-a mai ştiut nimic despre soarta lui.

Foto: allday.com/thoughtsforgrowth.files.wordpress.com

Adolescenta de culoare care a înfruntat oprobiul societăţii americane

Elizabeth Eckford avea 15 ani, când a fost integrată în aşa-numitul grup „Little Rock Nine”. Acesta era compus din adolescenţi de culoare, care „îndrăzniseră” să urmeze cursurile liceului din oraşul american Little Rock, alături de elevii albi. Imaginea de faţă suprinde momentul în care Elizabeth merge spre şcoală, iar în spatele ei o mulţime furibundă îi condamnă gestul.

Foto: allday.com/The Grio

Chirurgul care a operat pe propriul corp

În 1960, în timp ce se afla într-o expediţie în Antarctica, medicul rus Leonid Rogozov a suferit de apendicită. Dat fiind faptul că, în momentul declanşării bolii, niciun chirurg nu se afla în apropiere, Rogozov a hotărât să îşi facă singur operaţia.

Foto: allday.com/South Pole Station

Celebrul discurs „I have a dream”

Pe 28 august 1963, Martin Luther King Jr. susţinea, la Washington, celebrul său discurs „I have a dream”. În faţa a peste 250.000 de oameni, Luther King Jr. îşi expunea ideile privind lupta împotriva rasismului şi acordarea aceloraşi drepturi pentru toţi cetăţenii ţării.

Foto: allday.com/biography.com

Soldatul înfuriat

În anul 2006, sergentul american Michael Burghardt era cât pe ce să îşi piardă viaţa, în timpul unei misiuni desfăşurate în zona oraşului irakian Ramadi. Militarul călcase pe un dispozitiv, care, în momentul în care a explodat, i-a provocat răni puternice la unul dintre picioare. Din fericire, sergentul nu şi-a pierdut piciorul, dar, realizând în ce situaţie a fost pus, nu a ezitat să îi înjure cum a putut el mai bine pe cei care i-au provocat rănile.

Foto: allday.com/Ill Write It

Acrobaţii care au sfidat moartea

În anul 1934, acrobaţii Jarley Smith, Jewell Waddek şi Jimmy Kerrigan au dovedit că pot sfida orice regulă a gravitaţiei. Ei au realizat un număr de echilibristică, la etajul 86 al celebrei clădiri Empire State Building din New York.

Foto: allday.com/Twisted Sifter

Micul geniu al şahului

La vârsta de numai 8 ani, polonezul Samuel Reshevsky îşi învingea cu uşurinţă adversarii, în cadrul campionatelor de şah. El era recunoscut pentru abilităţile sale uimitoare de a concura în tandem cu jucători profesionişti, fapt pentru care a devenit, în foarte scurt timp, unul dintre cei mai apreciaţi competitori din domeniul sportului minţii, la începutul anilor ’20.

Foto: allday.com/Tumblr/Historyinapicture

Sursa: allday.com

Vă mai recomandăm şi: Sistemele de inteligenţă artificială ale maşinilor autonome ale Google pot fi considerate ŞOFERI

                                             Cercetătorii au descoperit o planetă uriaşă, posibil „geamănă” a Pământului. Descoperirea stârneşte controverse

                                             Caii îşi pot da seama când oamenii sunt fericiţi sau furioşi. Un experiment inedit – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase