Home » Istorie » Cele mai ciudate 5 steaguri din istorie. Trei dintre statele care le-au avut au dispărut dramatic

Cele mai ciudate 5 steaguri din istorie. Trei dintre statele care le-au avut au dispărut dramatic

Publicat: 02.05.2016
Nu toate steagurile au fost mereu atât de simple.

De la Benin la Sicilia, iată câteva exemple neobişnuite de steaguri:

5. Regatul Beninului

În 1897, trupele britanice au invadat oraşul Benin, cu scopul de a se răzbuna pentru că le-a fost atacat regatul. Misiunea a fost un succes din perspectiva britanică: regele a fost capturat şi exilat, oraşul a fost şters de pe pământ, iar Londra a primit multe artefacte.
Printre ele se afla acest steag neobişnuit, ce arăta un individ care decapitează un alt individ cu o sabie, totul fiind pe un fundal roşu. Nu se ştiu multe despre originea sau semnificaţia steagului. În prezent se află la Muzeul Marin Naţional din Greenwich.

4. Emiratele Caucaziane de Nord

În urma consecinţelor tulburătoare ale Revoluţiei Ruseşti, s-a format un stat mic, dar care nu a ”trăit” prea mult. Probabil cea mai mare contribuţie istorică a Emiratelor Caucaziene de Nord a fost steagul distinctiv, în care elementele Islamice familiare (semiluna, luna şi stelele) erau aranjate în forma unei feţe zâmbitoare.


 
3. Sardinia

Steagul celor Patru Capete, ce datează încă din 1281, este alcătuit din patru profile ale unor capete de musulmani, dispuse în formă de cruce. În unele versiuni, cele patru feţe sunt legate la ochi şi sunt îndreptate spre stânga.

Conform istoriei, cele patru capete reprezintă fiecare victorie a Regatului Aragon împotriva forţelor musulmane. O altă sursă susţine că steagul a fost făcut special pentru comemorarea Bătălilei de la Alcoraz din 1096.
 
2. Sicilia

Ca să nu fie mai prejos decât vecinii din Sardinia, steagul Siciliei reprezintă trinacria (care face referire la denumirea grecească a insulei, inspirată din forma sa triunghiulară).

În mijloc este capul Medusei înconjurat de trei spice de grâu, iar fundalul este colorat cu galben şi roşu, adică cele două culori ale oraşelor principale din Sicilia, Corleone şi Palermo.
 
1. Republica Formosa

Un stat mic de pe insula Taiwan (denumit ”formosa” sau ”frumos” în portugheză), Republica Formosa a existat din octombrie 1895, iar în 5 luni conducătorii republicii s-au gândit să comande uimitorul steag ce ilustra un tigru mândru, galben, care era pus pe un fundal albastru.

Republica a dispărut când Japonia a invadat capitala, Tainan.
 
Sursa: History Today

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase