Home » Istorie » După o căutare de numai 10 minute, trei vânători de comori au găsit tezaurul vikingilor

După o căutare de numai 10 minute, trei vânători de comori au găsit tezaurul vikingilor

După o căutare de numai 10 minute, trei vânători de comori au găsit tezaurul vikingilor
Publicat: 19.06.2016
Podoabele vor fi expuse la Muzeul Naţional din Copenhaga.

Trei vânători de comori amatori din Danemarca au descoperit şapte brăţări, dintre care şase din aur, ce datează din perioada Vikingilor, relatează directmatin.fr.

Descoperirea este cu atât mai impresionantă, cu cât a fost făcută într-un interval de timp foarte scurt. Astfel, după doar zece minute de când au început să sondeze cu un detector de metale un teren din sudul municipiului Vejen din Danemarca, vânătorii de comori au găsit tezaurul fabulos de şase brăţări din aur şi una de argint de pe vremea Vikingilor.

Potrivit arheologului Lars Grundvad, contactat de cei trei prieteni, e vorba de o descoperire majoră care aduce aminte de alte comori de acest fel. În realitate, terenul fusese deja cercetat în 1911. La vremea aceea, a fost descoperit un lanţ de aur. Arheologi profesionişti din Danemarca vor cerceta în continuare cum au ajuns comorile tocmai pe acel teren din Vejen.

„Tezaurul poate că a fost îngropat în cadrul unui soi de ritual în anii 900. Totuşi, există şi varianta ca aceste podoabe să fi fost îngropate pentru a fi ascunse.”, a explicat Lars Grundvad pentru o publicaţie daneză citată de directmatin.fr.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase