Home » Istorie » UNESCO a înscris 9 noi situri arheologice în patrimoniul său – GALERIE FOTO

UNESCO a înscris 9 noi situri arheologice în patrimoniul său – GALERIE FOTO

Publicat: 19.07.2016
Reprezentanţii World Heritage Committee, arma culturală a Naţiunilor Unite, s-au întâlnit anul acesta în Istambul, Turcia. Comitetul discută anual noile metode de conservare a comorilor istorice şi analizează siturile nominalizate pentru încadrarea în Patrimoniul UNESCO

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

1. Dolmenele din Atequera, Spania

Foto:amusingplanet.com

Există trei dolmene localizate în apropierea localităţii Antequera, din Andalusia, sudul Spaniei. Cele trei dolmene, Menga, Viera şi Tolos al El Romeral, au fost construite în Neolitic şi Epoca Bronzului, din blocuri imense de piatră, pentru a forma încăperi în care morţii erau depuşi. Dolmene din Antequera sunt printre cele mai mari monumente megalitice antice din Europa. Pe lângă dolmene, aici se găsesc alte două monumente naturale: Pena de los Enamorados şi El Torcal.

2. Situl arheologic din Ani, Turcia

Oraşul medieval Ani a fost înfloritoarea capitală a regatului medieval armean al Bagratizilor, între secolele X şi XI. În această zonă exista o secţiune din celebrul Drum al Mătăsii. Oraşul avea sute de localnici şi structuri militare şi religioase construite de-a lungul secolelor de creştini şi musulmani. Invazia mongolilor şi un cutremur devastator din 1319 au condus la declinul oraşului.

Foto:amusingplanet.com

3. Universitatea Nalanda, India

Foto:amusingplanet.com

Antica Nalanda Mahavihara sau Universitatea din oraşul Bihar, din nord-estul Indiei, a fost construită în secolul al IV-lea î.Hr, fiind unul dintre cele mai importante centre de studiu din această zonă în veacul al XIII-lea. Şcoala atrăgea tineri şi savanţi din Tibet, China, Korea şi centrul Asiei. La Nalanda, savanţii studiau budismul, logica, gramatica sanscrită, medicina şi textele antice hinduse.

Nalanda a fost distrusă de invadatorii musulmani, fiind astăzi abandonată. Astăzi este o destinaţie preferată de turişti.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase