Home » Istorie » Clasa muncitoare a Uniunii Sovietice, evocată prin desene de basm

Clasa muncitoare a Uniunii Sovietice, evocată prin desene de basm

Clasa muncitoare a Uniunii Sovietice, evocată prin desene de basm
Publicat: 17.10.2016
Cărţile ilustrate pentru copii din Rusia au o istorie fabuloasă şi există, de asemenea, poveşti contemporane minunate. Povestea începe cu ilustraţii din trecutul Rusiei şi se sfârşeşte cu o versiune unică a poveştii cu Alice în Ţara Minunilor şi cu înfricoşătoare desene pentru scene horror din Poe.

Ilustraţia Verei Ermolaeva cu mai multe tipuri de câini, în diferite ipostaze, este din cartea „Căţei. Ilustraţii pentru Fetiţe”. Ermolaeva a fondat Segodnia, o editură de cărţi pentru copiii sovietici, în 1918. Editura publica poveşti indusatunci când tria editorială rusă a fost aproape de un impas din cauza efectelor războiului civil şi a schimbărilor economice radicale. Ermolaeva şi prietenii ei tipăreu ediţii mici de buzunar. Cărţile lor au adus un omagiu formatului de carte din secolul 17, populare în rândul celor din clasa muncitoare, transmite The Guardian.

Mijloacele moderne de transport au fost embleme ale progresului în Rusia Sovietică în anii 1920 şi 1930, şi-au fost prezentate de multe ori în cărţi ilustrate. Surorile Galina şi Olga Chichagova au folosit instrumente de inginerie, cum ar fi compasul, pentru a crea imagini precise ale mijloacelor de transport. În cartea lor „Călătoria lui Charlie”, starul de film Charlie Chaplin călătoreşte în jurul lumii în diferite mijloace de transport mecanizate, în fiecare ţară. Japonia este singura excepţie, în care Charlot face plimbări într-o ricşă şi simpatizează pe drum cu o puzderie de muncitori.

Citeşte continuarea aici

Citeşte şi:

Nostalgicii comunismului cer sanctificarea lui Stalin

 
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase