Home » Istorie » Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt
Publicat: 16.11.2016
Arheologii spanioli au descoperit o mumie egipteană antică care se afla într-o condiţie foarte bună, lângă Luxor (Egipt).

Aceasta, una dintre cele mai bine păstrate mumii, se pare că este corpul unui bărbat care se numea Amenrenef, un servitor al unei case regale. Aceasta se afla într-un sarcofag de lemn viu colorat.

Mormântul a fost decoperit lângă peretele din partea sudică a Templului Milioanelor de Ani, templu care a fost construit pe malul vestic al Nilului, lângă Luxor, de către faraonul Thutmosis III (1490-1436 î.e.n.). Cunoscut şi ca „Napoleon al Egiptului”, a fost al şaselea faraon al celei de-a 18-a dinastii, cea mai populară dintre toate dinastiile Egiptului.

Amenrenef se pare că nu a trăit în perioada lui Thutmosis III, mormântul fiind datat în jurul anului 1.000 î.e.n. Carcasa era acoperită de o multitudine de decoraţii colorate, reprezentând însemne religioase, printre care se regăsesc simboluri solare, zeiţele Isis şi Nephthys, care îşi deschid aripile, cei 4 fii ai zeului Horus şi alte scene religioase.

Sursa: Seeker

Citeşte şi:

O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de un grup de elevi din Chile

O mumie misterioasă a fost descoperită în Peru! (FOTO/VIDEO)

O mumie veche de 200 de ani a fost descoperita in Brazilia

O mumie veche de peste 200 de ani, din Ungaria, relevă informaţii inedite despre modul în care se dezvoltă un anumit tip de cancer – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase