Home » Istorie » Un sit misterios, în care se practicau ritualuri, a fost descoperit lângă Stonehenge

Un sit misterios, în care se practicau ritualuri, a fost descoperit lângă Stonehenge

Un sit misterios, în care se practicau ritualuri, a fost descoperit lângă Stonehenge
Publicat: 22.11.2016
Un vast complex ceremonial preistoric a fost descoperit într-un oraş localizat la o distanţă de 2,4 km de Stonehenge.

S-a dovedit că înainte cu sute de ani ca Stonehenge să fie construit, această regiune a fost una în care se practicau foarte multe ritualuri, şi, astfel, se poate înţelege de ce Stonehenge-ul în sine a fost construit. Au existat nenumărate ipoteze cu privire la acest aspect, printre care şi cele care susţin că Stonehenge ar reprezenta, de fapt, un calendar astronomic sau un complex construit din motive religioase.

Monumentul din apropierea acestuia, care a fost construit în perioada de început a neoliticului, este cunoscut sub denumirea de Bila lui Robin Hood şi a fost declarat monument în anul 1965 dar, cu toate acestea, cercetările sunt în continuă desfăşurare şi nu se cunosc raţiunile pentru care acesta a fost construit. Astfel, acest sit oferă o viziune asupra aspectului cultural ce marca regiunea înainte ca Stonehenge să fie construit.

Acest complex a fost construit acum aproximativ 5.600 de ani, cu mai mult de 1.000 de ani înainte de Stonehenge, şi este cunoscut ca având forma unui terasament împrejmuit, care constă în 950 de metri de şanţuri poziţionate în două cercuri concentrice. Arheologii au concluzionat că zona era una în care se practicau ritualuri, căci au descoperit fragmente ale unor boluri, oase de bovine şi rămăşiţe umane. Mai mult, aceştia au elaborat şi teoria conform căreia acel loc era folosit pentru înmormântări, acest lucru denotând faptul că situl putea fi un loc sacru.

Un aspect interesant este acela că arheologii au descoperit şi un vas de ceramică care a fost datat cu aproximativ 1.900 de ani mai târziu decât celelalte artefacte, astfel izvorând ideea conform căreia acest sit a fost utilizat o foarte mare perioadă de timp după ce a fost construit.

Această descoperire i-a făcut pe cercetători să fie convinşi de existenţa altor asemenea situri care trebuiesc descoperite, căci aceste terasamente împrejmuite erau, de obicei, realizate într-un număr mare.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Un nou monument circular a fost descoperit langa Stonehenge

Stonehenge are un “frate” mai mic: Bluehenge a fost dezgropat

Un complex arhitectonic urias a fost descoperit langa Stonehenge

Varsta reala a monumentului Stonehenge – 4.300 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase