Home » Istorie » A fost un an istoric! Cele mai UIMITOARE descoperiri arheologice din 2016

A fost un an istoric! Cele mai UIMITOARE descoperiri arheologice din 2016

Publicat: 31.12.2016
De la mumii şi morminte înfiorătoare, iată cele mai uimitoare descoperiri arheologice din 2016.

De la morminte înfiorătoare, nave scufundate şi artefacte din Epoca Bronzului, anul 2016 a adus descoperiri arheologice incredibile. În anul 2016, însă, au avut loc şi eşecuri din punct de vedere arheologic, autorităţile din Egipt au susţinut teoria existenţei unei camere secrete în mormântul regelui Tutankhamon. În această cameră s-ar fi aflat una dintre descoperirile istorice, existenţa mormântului lui Nefertiti. Cercetările detaliate au dovedit că nu există nicio cameră secretă în mormântul tânărului faraon. 

Iată cele mai importante descoperiri arheologice din 2016:

Cele mai vechi scrieri din Egipt

Autorităţile din Egipt au dezvăluit descoperirea a 30 de papirusuri care conţin cele mai vechi exemple de scrieri egiptene ce datează de acum 4.500 de ani. Descoperite în peşterile din portul Mării Roşii, Wadi al-Jarf, papirusurile dezvăluie viaţa muncitorilor din port din timpul domniei celui de-al patrulea regim al regelui Khufu. 

Hieroglifele dezvăluie faptul că muncitorii şi angajatorii din Wafi al-Jarf au participat la construcţia piramidelor. Mai multe detalii, aici.

Pumnalul regelui Tutankhamon 

Una dintre cele mai intrigante descoperiri din 2016 a fost făcută în afara laboratorului din Egipt. Prin utilizarea spectometrului portabil cu raze X, o echipă de italieni şi egipteni au descoperit că regele Tutankhamon a fost înmormântat cu un pumnal realizat din materiale provenite din spaţiu.

Citeşte mai multe despre pumnalul tânărului faraon aici.

Picioarele reginei Nefertari

În 2016, au fost descoperite picioarele unei mumii de acum 3.200 de ani care, conform experţilor, ar fi aparţinut lui Nefertiti. Picioarele au fost expuse în Muzeul Egiptean din Torino, Italia. Mumia lui Nefertari a fost ruptă în bucăţi şi împrăştiată de către hoţii din antichitate. Citiţi mai multe aici!

Pompeiiul din Marea Britanie

Un aşezământ din Epoca Bronzului a fost descoperit în Marea Britanie în regiunea Cambridgeshire. Supranumit Pompeiul britanic, situl a furnizat informaţii despre viaţa oamenilor de acum 3.000 de ani. 

Aşezământul a servit ca şi casă pentru numeroase familii care trăiau în case circulare. Locul a fost abandonat acum 3.000 de ani când un incendiu puternic a distrus locul. Arheologii au descoperit o adevărată capsulă a timpului îngropată la aproximativ doi metri sub suprafaţa pământului. Citeşte aici mai multe detalii!

Mâncarea de acum 3.000 de ani 

Dovezile celei mai frecvente greşeli din bucătărie, mâncarea arsă, a fost descoperită într-o oală din lut de acum 3.000 de ani care a fost excavată din centrul Iutlandei, Danemarca. Vasul din lut se află în stare foarte bună iar în interiorul lui a fost descoperită brânză arsă. 

Cea mai veche rochie

Pe lista celor mai vechi obiecte descoperite anului acesta se află cea mai veche rochie, realizată acum 5.000 de ani. Citeşte aici mai multe despre ea!

Mormântul navelor scufundate din antichitate

Descoperirea dintr-un arhipeleag din Grecia reprezintă cea mai importantă descoperire arheologică subacvatică. 

Cercetările din arhipelegul Fourni au scos la iveală o colecţie de 23 de nave scufundate antice. Acestea se adaugă celor 22 descoperite în 2015. Citeşte mai multe aici!

Tot în Grecia a fost descoperit un schelet uman care datează de acum 2.000 de ani de pe epava pe care în urmă cu 116 ani s-a găsit celebrul ,,Mecanismului Antikythera”. Mai multe detalii, aici!

Vocea lui Otzi, omul gheţurilor

Una dintre cele mai spectaculoase investigaţii a fost asupra omului gheţurilor Otzi. a cărui voce a fost reconstruită de către cercetări. A fost prezentată în timpul congresului de celebrare a celei de-a 25-a aniversări a descoperirii mumiei de acum 5.300 de ani. 

Ascultă vocea omului gheţurilor aici.

Scheletul din Toscana

În 2016 s-au făcut şi descoperiri şocante: îintr-un templu de pe coasta nordică din Peru, experţii au descoperit rămăşiţele unui corp fără picioare. Totodată, mormintele ,,vampirilor” cu găuri în coloana vertebrală au fost descoperite în Polonia. Mai multe detalii aflaţi aici!

Una dintre cele mai interesante şi macabre descoperiri a fost cea a scheletului încătuşat dinn Toscana. Descoperirea prezintă primul caz al unei înmormântări din Etruscia care conţine un individ încătuşat. 

Puteţi afla mai multe detalii despre mormântul din Toscana aici.

Sursa: Seeker

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase