Home » Istorie » Descoperirea unor cârlige de peşte vechi de 23.000 de ani, în Japonia, scoate la iveală un lucru uimitor

Descoperirea unor cârlige de peşte vechi de 23.000 de ani, în Japonia, scoate la iveală un lucru uimitor

Publicat: 06.01.2017
În peştera Sakitari din Okinawa, Japonia, cercetătorii au descoperit o sumedenie de artefacte care indicau adaptarea la traiul pe insulă, inclusiv cârlige de pescuit.

Artefactele descoperite de cercetători indică faptul că oamenii s-au adaptat la mediul insulelor mici chiar de acum 35.000 de ani, cu câteva mii de ani mai devreme decât s-a crezut înainte de descopeririele din peştere Sakitarii din Okinawa, Japonia.

Printre aceste descoperiri se găseşte şi una nou făcută, anume două cârlige de pescuit şi rămăşiţele unui copil care datează de acum 23.000 de ani.

Un cârlig de pescuit vechi de 23.000 de ani din peştera Sakitari. Credit: Okinawa Prefectural Museum & Art Museum

În acea vreme, oamenii întreprindeau voiaje oceanice lungi, migraţiile de acest gen durând şi câteva mii de ani. Exista o dificultate de adaptare în traiul pe insulă, de înţeles în condiţiile în care hrana se găsea mult mai greu ca în zonele continentale.

Alte situri paleolitice din apropiere atestă şi ele această adaptare la viaţa pe insulă acum aproximativ 30.000 de ani, ceea ce a permis migrarea pe insule şi mai izolate.

Sursa: Archaeology

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Înapoi în Paleolitic! Este stilul de viaţă primitiv o soluţie a problemelor noastre?

Armele preistorice – marturii ale unui trecut sangeros

Descoperire FASCINANTĂ, făcută de un arheolog amator în Scoţia. Sunt câteva sute – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase