Home » Istorie » O descoperire făcută într-o mănăstire creştină scoate la iveală un ritual macabru de acum 1.000 de ani

O descoperire făcută într-o mănăstire creştină scoate la iveală un ritual macabru de acum 1.000 de ani

Publicat: 28.01.2017
Deşi au trăit o viaţă liniştită, moartea călugărilor din Sudan de acum 1.000 de ani a fost mult mai dureroasă.

Cercetătorii au excavat cinci cimitire din Sudan şi au descoperit că unor schelete le-a fost îndepărtată carnea înainte de a fi înmormântate. Semnele de pe oase sugerează că ţesutul a fost îndepărtat de pe oase la scurt timp după moarte.

Cercetătorii din cadrul Universităţii McMaster din Hamilton  au excavat 123 de indivizi din patru cimitire descoperite lângă o mănăstire creştină din Sudan, în apropierea fluviului Nil. Oamenii îngropaţi în aceste locuri au trăit acum 1.000 de ani în timpul înfloririi creştin din zonă, informează Daily Mail. 

Într-un cimitir au fost descoperite doar bărbaţi adulţi, cercetătorii afirmând că aici ar fi îngropaţi călugării mănăstirii. În alte două cimitire au fost descoperiţi 15 indivizi, majoritatea având trăsături distincte.  Într-un mormânt au fost descoperite oase cu urme de tăieturi realizate la scurt timp după moartea acestora. 

Credit Robert Stark

,,Toate dovezile arată faptul că oasele au fost curăţate la câteva ore după moarte,” afirmă Robert Stark, principalul autor al studiului. 

Stark a adăugat faptul că urmele ar fi fost realizate probabil în timpul unei ceremoni de descărnare. Alte schelete au fost descoperite în poziţii ciudate. Artur Obluski, director al excavărilor din al-Ghazali, afirmă: ,,Scrierile descoperite pe pietrele funerare pot fi divizate în două. Prima parte conţine rugăciuni pentru sufletul decedatului, a doua parte conţinea informaţii despre decedat: nume, vârsta în momentul morţii”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase